Комненовић: Саобраћај и туризам не могу одвојено!

Предсједник општине Тиват Жељко Коменовић истакао је значај саобраћаја за црногорско приморје те казао да без рјешавања кључних проблема укључујући гужве не можемо говорити о туризму И туристичкој сезони. Наводи да раде све што је у њиховој надлежности да у току сезоне оспособе кључне саобраћајнице. Говорио је и о аеродрому Тиват, те истакао да је он и даље везан првенствено за руско тржиште.


Комненовић је у емисији “Са Српском у центар”, говорио о тиватском аеродрому. Он је казао да се у инфрастуктуру аеродроме мора више улагати, истучући да је тиватски аеродром капија црногорског туризма, те да се проблем око њега мора довести до краја на начин да ли концесије требају или не.


“Подаци сада говоре да је 12 посто више туриста у односу на прошлу годину, чак 60 % у односу на 2019. која је била рекордна. На првом мјесту је Русија, на другом мјесту је Србија на трећем Република Српска.
Казао је и да Туркисх аирлинес одржава линије и током зимске сезоне, те да се полако отварају тржишта која су била затворена за нас као што је арапско подручје и Израел.


Говорећи о Порто Монтенегру и Луштици беј, Порто Новом наводи да то су значајни пројекти, али да и даље мисли да треба радити на повезивању пројеката са градовима. Истакао је проблем саобраћаја и гужве првенствено кроз Тиват.

“Морам напоменути да је за рубрику невјеровали или да чињеница да је претходна гарнитура радила кружне токове, а није их повезивала са булеваром.”


Он је казао да често понавља главни проблем црногорског приморја а посебно Тивта да туриста који чека 25 минута у колони више се на ту дестинацију неће враћати.


Наводи да смо заборавили шта је јавни интерес те да смо овом тридесетогодишњом владавином подигли приватне интересе изнад јавних.

“Док не ријешимо кључна питања инфрастуктуре не можемо се бавити стратегијом развоја”, закључује Комненовић.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Gospodine presjednice ako nenastavimo atoban od dubrovnika do ulcinjs turizamce zamrijeti ponekad od mostara do budve najmanje 8 sati zato svi ljudi koji zele u budvu iz eu vracajuse nazad u hrvacku most preko veriga najboljaje solucija kakoje predvidjen trebaga gradit pod svaku cijenu pozdrav i mnogo uspjehavi zelim mislim da opstona tivat radi izvanredno

Bravo KRALJU.