КОЛУМНЕ! ВЛАДИКА ЗБОРИ! ПОПИС ГОСПОДО!

Овом приликом обрадио бих тему кашњења резултата пописа у Црној Гори.

Према одређеним сазнањима резултати пописа су такви да српским језиком говори преко 50% укупне популације Црне Горе и то није спорно и биће опште прихваћено. Међутим оно са чиме не могу да се помире Дукљанско-Монтенегрински кругови је резултати по коме Срба на попису има више него Црногораца и то за врло мали проценат око 0,2%. Монтенегрински али и Европски кругови не могу да прихвате чињеницу да ће Црногорска нација отићи у историју као мањина у сопственој држави, а с обзиром да је ово највјероватније последњи попис гдје ће се изјашњавати по националности и вјероисповести.

Како би спасили велике срамоте младу Црногорску нацију, насталу након 1945. године под утицајем Титових комуниста, прибјегло се штеловању резултата по националности. Да би се спријечио протест српских политичких представника у Црној Гори истима су понуђене одређене привилегије и позиције, како у власти тако и по дубини. Изгледа да је међу српским преставницима консензус о понуди да за препуштених неколико промила становништа Црногорској нацији, цио Српски народ добије привилегије, које ће дугорочно гледано донијети далеко већу корист.

Овом приликом никога не осуђујем, нити сумњам у добре намјере српских политичких представника, само са Вама желим да поделим своја мишљења.

ВЛАДИКА

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Mnja