Ko zataškava slučaj prebijanja Čabarkape!

Četiri godine prošlo je od napada na Božidara Čabarkapu u Pljevljima, a policija još nije pronašla plaćenike iz Demokratske partije socijalista (DPS) koji su to učinili.

To tvrdi Velimir Čabarkapa, Božidarov brat, u saopštenju koje je dostavio medijima.

„Danas se navršavaju četiri pune godine od kada su u Pljevljima na 20 metara od porodične kuće plaćenici Demokratske partije socijalista (DPS) pretukli mog brata Božidara samo zbog toga što je Srbin i što to nije krio“, naveo je Čabarkapa.

Prema njegovim navodima, „kako tada, tako i danas krivci nisu pronađeni, uprkos silnim javnim obećanjima tadašnjeg načelnika Centra bezbjednosti (CB) Pljevlja Dragana Slavulja, a potom i sadašnjeg Harisa Đurđevića“.

„Iako su dobili brojne dokaze, a među njima i video snimak sa jedne obližnje kuće na kojem se počinioci jasno vide, načelnik, inspektor i tužilac nisu ništa preduzeli, čak šta više gore pomenuti video snimak je obrisan sa računara CB Pljevlja, kako je nadležni inspektor naveo ‘nisu imali dovoljno memorije na hard disku’. Pa sad da pitam javno i načelnika CB Pljevlja, nadležnog inspektora za taj slučaj i ministra unutrašnjih poslova, kako je moguće da se obriše dokazni materijal za slučaj koji još nije riješen“, upitao je Čaparkapa, pa nastavio:

„Gospodine načelniče, sjećate li se vašeg javnog obećanja na našoj lokalnoj televiziji da ćete u rekordnom roku pronaći napadače na Čabarkapu. Gospodine ministre, na snimku koji je obrisan su se jasno vidjeli počinioci koji su presreli mog brata nadomak porodične kuće, ali ‘naš’ načelnik, koji mnogo glasno obećava, i nadležni inspektor za taj slučaj ništa nisu preduzeli“, istakao je Čabarkapa.

Pitao je do kada će porodica čekati pravdu.

„Do kada ćemo mi kao porodica da čekamo na pravdu zbog ugrožavanja bezbjednosti i nanošenja teških tjelesnih povreda, usljed kojih moj brat ima probleme za cijeli život sa stalnim ispadanjem ramena. Taj problem ispadanja ramena može da riješi operacijom, ali poslije operacije nikada neće moći da podigne ruku dalje od visine ramena. Ko će i kada da odgovara za njegovu ‘invalidnost’?“, upitao je Čabarkapa, pa nastavio:

„Znate vi dobro ko je učestvovao u njegovom prebijanju, koji tada vaš kolega ga je pratio i javljao batinašima, isto tako znate i ko je nalogodavac. Treba li zbog osjećaja straha i osjećaja ugrožene bezbjednosti cijele porodice neko od nas da uzme pravdu u svoje ruke da bi zaštitio našu porodicu? Ukoliko mi ne odgovorite na ova javno postavljena pitanja gospodine načelniče, smatraću vas lično odgovornim za situaciju mog brata, iako ste tada bili ispektor“, navodi u saopštenju Velimira Čabarkape.

Podsjećamo, Božidar Čabarkapa napadnut je 15. marta 2020. godine po povratku kući iz grada, nešto iza ponoći.

Njega su u blizini kuće u pljevaljskom naselju Ševari presrele dvije muške maskirane osobe, nanijevši mu više udaraca palicama u predjelu leđa i ramena.

U napadu mu je, između ostalog, iščašen zglob desnog ramena.

U izjavi datoj policiji, Čabarkapa je tada označio dvojicu sugrađana kao moguće napadače.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ako znate ko je bio, ne tražite pravdu tamo đe je nije! Red nalaže da se sramni batinaš prebije i propjeva ko ga plati da vam brata mlati! Policija selektivno radi i kuku tome ko tu pravdu traži!

Procesuirati za početak bivšeg načelnika i ispektora a onda i sve ostale učesnike i nalagbodavce.Takvi se slučajevi ne trebaju ostavljati nerasvetljenim.