КЦНС: Предраг Рајић, предавање изборни јун! (ВИДЕО)

Предавање геополитичког аналитичара Предрага Рајића на тему „ИЗБОРНИ ЈУН“ (3. 6. 2024) можете погледати на нашем Јутјуб каналу.

Питања која обрађује овомесечно предавање Предрага Рајића, дугогодишњег сарадника Културног центра Новог Сада из домена геополитике, тичу се избора широм света одржаних током јуна 2024. године, као и оних који ће тек бити одржани, и њиховог значаја за Србију.

Овомесечно предавање посвећено је управо одржаним локалним изборима у Србији, пошто је, како тврди Рајић, то најинтересантније за геополитичку анализу у овом тренутку. Он наводи да су ови локални избори били интересантни и странцима, како у региону тако и у оним државама које овде имају интереса. Предавач је анализирао и резултате у највећим градовима и општинам у којима су одржани избори, пошто знамо да је део избора био одржан у децембру прошле године.

„Ови избори су показали доминацију Српске напредне странке”, рекао је Рајић, „и свакако је још једном потврдили.” Тема којој ће се предавач нарочито посветити јесте популарност Милоша Вучевића, који се максимално укључио у кампању. Доскорашњи градоначелник Новог Сада а сада премијер Србије, помогао је коалицији која је наступила с именом Александра Вуичића – „Нови Сад сутра“ да се забележи овако убедљива победа која је чак била и изнад најоптимистичнијих очекивања уочи самих ибора – закључује Рајић.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare