Калезић: Прича о Сребреници беспотребна!

Гостујући у емисији „Са српском у центар“ Српске Радио-телевизије политички аналитичар Предраг Калезић прокоментарисао је најновију изјаву коју је дао господин Нич, а везано за питање Резолуције о Сребреници, преносећи при томе став из разговора са црногорским премијером Милојкојом Спајићем да ће Црна Гора подржати резолуцију, али неће коспонзорисати исту, као и на то коментар господина Милорада Додика да то не кореспондира са ставом српког народа у Црној Гори, који чини 40% грађана, и да ли то може да доведе и до политичке нестабилности Калезић је рекао:

,,Кад се говори о тим шкакљивим питањима која су и предмет могуће политичке манипулације онда се треба држати постојећих фактицитета. Ја сам на том ставу да је Црна Гора у склопу своје званичне номенклатутре 2009. године прихватила конвенцију Европског парламанета, а 2021. године са 55 гласова у Скупштини прихватила Декларацију о Сребренци. Моје је мишљење да је на тај начин званично и дата потврда. А враћајући се на људски приступ, са аспекта сваког човјека то што се десило у Сребреници остаје тешка истина на врату комплетног региона. Мишљења сам да треба јако озбиљно приступ кад се те теме враћају у фокус, да се види шта је поента нановог и нановог разговора о томе”, рекао је Калезић, а на потпитање да је ово врућа политичка тема одговорио:

“Врућа је тема и биће изузетно интересантно како ће из ње изаћи црногорски политички врх. Треба ће нам да једни друге искрено погледамо у очи и покушамо искрено да се измиримо. Послије изласка из дугогодишње блокаде кроз коју смо прошли мислим да ће јако битно бити да се деси суштински одлазак Мила Ђукановића из црногорске политике. Тек тада ћемо ући у процес правог међуљудског повјерења и увидјети да смо једни другима јако потребни и да нико нема агреман да мање или више воли ову Црну Гору”

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare