Jeziva otmica kod Mladenovca!

U akciji velikoj akciji policije u Beogradu i Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšena je međunarodna banda koja je otela dvojicu sirijskih državljana, potvrđeno je za “Telegraf.rs”.

Među privedenima su državljani Sirije, Jordana i Iraka. Oni su držani vezani u kući u Mladenovcu od 10. februara.

Od porodice otetih otmičari su tražili oko 200.000 eura kako bi ih pustili žive.

Telegraf.rs objavljuje sliku jednog od otetih sirijskih državljanina. Na slici se vidi cijev pištolja i muškarac koji uplašeno gleda. Ovom slikom su otmičari ucjenjivali njegovu porodicu i prijetili da će ga ubiti, ako im do 13. februara ne predaju 300.000 eura.

Nesrećnog mladića držali su vezanog u kući u Maloj vrbici, a tukli ga drvenim palicama.

Oglasilo se Više javno tužilaštvo u Beogradu

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv četvorice stranih državljana zbog sumnje da su 10. februara 2024. godine na teritoriji opštine Mladenovac, mjesto Mala vrbica, zajedno sa drugim NN licima silom i pretnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F. B. i M.K, tražeći od njihovih porodica ukupno 300.000 eura za otkup, odnosno kako ih ne bi lišili života i kako bi ih pustili na slobodu.

Osumnjičeni državljanin Iraka Mustafa Q.Z.A-B. (28), državljanin Švedske i Sirijske Arapske Republike Alibrahim H. (23), državljanin Kraljevine Jordan i Republike Srbije Dwairi S. (38) i državljanin Sirijske Arapske Republike Hrfen O. (29) lišeni su slobode 13. februara, nakon čega su saslušani u tužilaštvu gdje su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu.

Na predlog tužilaštva sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu im je odredio pritvor zbog opasnosti od bjekstva i da ne bi uticali na svedoke.

Prema naredbi o sprovodjenju istrage, osumnjičeni su po prethodnom dogovoru u sastavu grupe sa drugim NN licima silom i prijetnjom ubistvom odveli i zadržali oštećene F. B. i M.K u iznajmljenoj kući u Maloj vrbici.

Oštećene su držali u odvojenim sobama, ruku vezanih lisicama i nogu plastičnim uzicama, tukli su ih drvenim palicama uz prijetnje ubistvom, primoravajući ih da od svojih porodica traže novac kako ih ne bi lišili života i kako bi ih pustili na slobodu, dajući im rok za isplatu do 13. februara 2024. godine do 10 časova.

Usled toga oštećeni su sa mobilnih telefona, koje su im dali osumnjičeni, putem video poziva kontaktirali svoje porodice tražeći novac i to oštećeni F.B. iznos od 200.000 eura, a M.K. iznos od 100.000 eura.

Oštećeni su držani u navedenoj kući do 13. februara kada su uhapšeni od strane policijskih službenika.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare