Incident na Žabljaku: „Mrš napolje, takvi nam ne trebaju”

Sud za prekršaje u Bijelom Polju, Odjeljenje Žabljak, proglasio je krivim za narušavanje javnog reda i mira vlasnika restorana „Zlatni papagaj“ na Žabljaku V.P, koji je prošle godine iz tog objekta izbacio romsku i egipćansku djecu i njihovu pratnju, zaposlene u NVO “Sistem”.

Kako je saopšteno iz te NVO, on je 1. septembra 2023. godine u pomenutom ugostiteljskom objektu narušio javni red i mir – nakon kraće verbalne rasprave grubo je vrijeđao izvršnu direktoricu NVO Sistem, koja je bila u društvu više maloljetnika, obraćajući im se riječima “mrš napolje, takvi nam ne trebaju”, čime je prekršio Zakon o javnom redu i miru te je kažnjen novčanom kaznom od 600 evra.

“Ponosni smo što je nakon višemjesečne borbe pravda bar djelimično zadovoljena. Istinski se radujemo što djeci koja su pristojna i odlični đaci, koji ničim nijesu isprovocirala ovakav odnos, možemo da pružimo primjer da se vrijedi boriti za svoje ideale i da ne znači da će institucije uvijek ćutati na mržnju i diskriminaciju, te da ima onih koji su spremni da prepoznaju, procesuiraju i sankcionišu svaki vid rasne diskriminacije i kršenja sloboda zajemčenih Ustavom“, naveli su iz NVO Sistem, nastavljajući:

„Duboko smo uvjereni da Crna Gora ima potencijal, političku volju i dobre zakone u oblasti zaštite od diskriminacije, ali svako od nas mora biti spreman da digne svoj glas protiv svih vidova diskriminacije i nepravde, jer samo tako ćemo iskorijeniti ovu pojavu u našem društvu”, zaključili su iz NVO Sistem.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare