„GODINAMA SAM ĆUTALA“ Aktivistkinja „Ženske solidarnosti“ optužila Mirana Pogačara iz pokreta „Bravo“ da maltretira žene

Jelena Riznić, aktivistkinja kolektiva „Ženska solidarnost“, optužila je Mirana Pogačara iz novosadskog pokreta „Bravo“ da je „egomanijak koji je maltretirao žene toliko da je iz jedne političke organizacije izbačen zbog toga“. Riznić je na taj način reagovala na Pogačarov komentar o ostavci Slaviše Orlovića na mesto dekana Fakulteta političkih nauka.

Sve je počelo kada je Pogačar na svom X profilu prokomentarisao odluku Orlovića da podnese ostavku na FPN-u.

– Kakva ostavka kad nije ni bio izabran po statutu, ali ga ovo sigurno neće spasiti opravdanog gneva studenata i studentkinja, sadašnjih, prošlih i budućih – napisao je Pogačar.

Riznić: Ako neko može ovom egomanijaku da kaže da začepi svoju smrdljivu gubicu

Taj tvit Pogačara podelila je Jelena Riznić na svom „instagram“ profilu i potom iznela niz optužbi na račun lidera organizacije „Bravo“.

Godinama ćutim o ovom čoveku iz ne znam tačno kojih razloga, valjda kao ima neko veće zlo, ali ako neko može ovom egomanijaku koji je maltretirao žene toliko da je iz jedne političke organizacije izbačen zbog toga, koji daje odvratne komentare o ženama, koji psihički maltretira devojke, kaže da začepi svoju smrdljivu mizoginu gubicu o gnevu prema drugom nasilniku – poručila je Riznić.

To što kao staješ na stranu žena u borbi protiv drugog zlostavljača te, zaista, neće oprati od odgovornosti, plus je i uvredljivo. Ne bi bio ništa bolji od onih protiv kojih se kao boriš, samo da imaš njihovu poziciju i moć – napisala je Riznić.

Pogačar se prvo začudio, a onda ostao bez komentara

„Blic“ je pozvao Pogačara za komentar optužbi. Lider organizacije „Bravo“ rekao je začuđeno da nije video komentar Jelene Riznić pa je tražio da mu pošaljemo skrinšot njene objave na Instagramu

Nakon toga nije odgovorio ni na poruku ni poziv „Blica“.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare