Generalu Mladiću ugrožen život !

General Ratko Mladić se prije nešto više od dvije nedjelje našao u kritičnom zdravstvenom stanju i bio je prebačen u bolnicu, izjavio je za Radio Republike Srpske njegov sin Darko Mladić.

On je napomenuo da su dobili kratku informaciju o tome da je general imao ozbiljan problem.

– Kasnije, poslije nekoliko dana smo dobili informaciju da se nalazi u životno opasnoj situaciji i do dan danas on se polako oporavlja od tih problema. Međutim, mi smo veoma zabrinuti s obzirom na to da je prošlo dvije nedjelje i nismo dobili nikakve konkretne nalaze oko toga šta se desilo. Znamo samo da ne može da ustane iz kreveta, da jedva govori i znamo dijagnozu, međutim ne bih trenutno da je saopštavamo javnosti, ali uglavnom on se nalazi u situaciji u kojoj mu je ugrožen život – rekao je Darko Mladić.

Dodao je da ne dobijaju nalaze da bi se uvjerili koliko je ta situacija ozbiljna i da su iz tog razloga tražili da se general prebaci na liječenje u Srbiju.

– Dobili smo neke šture povratne informacije, ali mi ni dalje ne dobijamo ono što je suštinski veoma bitno, a to je da dobijamo tačne nalaze kad je prebačen u bolnicu, kao i kakvo je sadašnje stanje. On je sad nešto bolje, ali nama je i dalje, iz ovoga što smo vidjeli do sada, jasno da su potrebne određene metode liječenja koje on tamo ne može da dobije i da na neki način medicinska služba Tribunala krije od nas te nalaze, što nije prvi put. Zato smo se obratili sudu, tražili smo prebacivanje liječenja u Srbiju jer izgleda da tamo ne može više da dobije potrebnu njegu. Tražili smo i da nam se dostave hitno svi njegovi nalazi, što je on odobrio, složio se, ali evo mi još uvijek nemamo nikakve nalaze od toga osim nekog, da kažem, opisa koji je nedovoljan – rekao je Mladić.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare