Епцг Солар Градња : Уважавамо реалност, остајемо привржени зеленој енергетској револуцији!

Саопштење Епцг Солар Градње преносимо интегрално

Поводом натписа у медијима који су били интензивни у протеклих неколико дана а све у вези питања да ли ће Епцг Солар Градња раскинути уговор о пословно техничкој сарадњи са фирмом Калдера имамо да саопштимо следеће.

Менаџмент компаније је уважавајући реалност одлучио да са компанијом Калдера раскине уговор о ПТС. Оваква одлука донесена је како наша компанија ни у ком погледу не би довела у опасност своје пословање, јер смо свјесни ризика које са собом носе санкције Стејт департмента.

Наша компанија жели да се развија а не да оде путем стагнације, јер као привредни субјект имамо одговорност за више стотина запослених, па самим тим не желимо да угрозимо ни на који начин своју финансијску стабилност.

Свакако, Епцг Солар Градња ће у будућем периоду наставити да се позиционира на европском тржишту, што је један од постулата који је и договорен са МЕИР и који ћемо заједно са ресорним министром спроводити, како би компанија проширила своје пословање, чиме ћемо у будућности донијети бенефите запосленима, ЕПЦг СГ и држави којој уредно измирујемо све обавезе.

Такође, ради потпуно тачног информисања јавности, морамо истаћи да ЕПЦГ СГ није како је наведено у дневнику ТВ Е од 19ч ( 10.07.2024), склопила ПТС са Калдером када је ова компанија била на црној листи САД, већ је уговор склопљен прије одлуке Стејт департмента а битно је напоменути и демантовати натписе портала Антена М од 24.06.2024 да је Калдера била стратешки партнер Солара, јер уговор о ПТС није уговор о стратешком партнерству, па би било сврсисходно да медији убудуће праве разлику у стварима које су општепознате.

Надамо се да ће се ситуација у нашем региону, Европи и свијету нормализовати и да ће сарадње компанија које се баве сличним дјелатностима бити могуће без ограничења, јер су сами постулати ЕУ такви да се тржишта увезују и да Балкан у будућности сходно европској агенди буде јединствен економски простор.

На крају, остајемо привржени зеленој енергетској револуцији, чији смо пионир у овом дијелу Европе и без лажне скромности и лидер а на том мјесту планирамо да останемо и у будућности.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare