EKSLUZIVNO: Medenica i Savić u akciji pomaganja “kavačkom” klanu pred izbore 2020!

Portal 083 prenosi integralno tekst portala Borba.me

Portal BORBA juče je EKSKLUZIVNO objavio prepisku između između bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice i nekadašnjeg direktora Kliničkog centra Crne Gore, doktora Ranka Lazovića koji je od Medenice tražio da urgira kod sudije Borisa Savića da se na slobodu pusti bezbjednosno interesantno lice (BIL) Edmond Mustafa.

Prema Lazovićevim riječima. Mustafa (ubijen prekjuče u Baru) je bio izuzetno bitan šraf u DPS-ovoj predizbornoj mašineriji,  a doktor je garantovao da bi njegovo puštanje iz zatvora obezbijedilo tadašnjoj DPS-ovoj vlasti bolji rezultat na izborima 30. avgusta 2020. godine.

Naš portal danas EKSLUZIVNO objavljuje Voc Ap prepisku od 18. avgusta 2020. godine između Medenice i sudije Borisa Savića koji i dalje obnaša funkciju predsjednika Višeg suda u Podgorici.

Kao što se može vidjeti u prepisci, Medenica je odmah postupila po zahtjevu doktora Ranka Latovića i upitala Savića za status Edmonda Mustafe.

– Edmon Mustafa. Policija i Specijalni se interesuju za ukidanje pritvora. O cemu se radi. Prema njihovim zahtjevima uvijek treba imati rezervu.Sta se radi sa jstvom za Bigovica? – započinje konverzaciju sa Savićem Medenica 18. avgusta 2020. godine.

Savić odgovara Medenici:

– Za bigovica jos nema odgovora. Aida sutra dolazi da provjeri da nije u posti. Za tog drugog sad cu vidjet – raportira Savić.

U sledećoj poruci se Medenica poziva na kavčane, tj. na doktora Lazovića koji je prije toga upoznao da se SDT Saša Čađenović raspitivao kod Savića za Mustafu.

– Ok nesto vele da je Cadjenovic sa tobom razgovarao??? – pita Medenica, a Savić odmah demantuje.

– Nije tacno – tvrdi predsjednik Višeg suda.

Nakon toga Medenica iskazuje skepsu prema Kavčanima.

– Zato kazem da treba sve u odnosu na njih sa rezervom. Bojim se da preko nasih ledja sve ne unovce – piše Medenica.

U sledećoj poruci Savić navodi da se uželio Saše Čađenovića (uhapšenog pod optužbom da je saradnik Kavčana) i obavještava Medenicu da ne može naći Edmonda Mustafu i da šalje zahtjev ZIKS-u.

– Ne cuh se sa Sašom mjesec dana. Skoro pa da sam ga se uzelio. Nemozemo naci ovog edmonda imali smo samo zalbu na presudu iz ulcinja. Sad trazim od ziksa da mi kazu jeli kod njih i po kom rjesenju – saopštava Savić i dodaje da mu je iz ZIKS-a potvrđeno da Mustafa nije kod njih u pritvoru.

Boris Savić 20. avgusta poručuje Medenici i ostalim domobranima oko DPS-a da ne padnu na izborima 30. avgusta.

– Nemojte da padnete, drugu nemamo!!! – poručuje Savić.

Na kraju prepiske do koje smo došli nalazi se poruka koju je Medenica uputila Saviću 9. marta 2022, a koja glasi:

– Hvala za iskreno učestvovanje u mom bolu – napisala je bivša predsjednica Vrhovnog suda.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Ako je po doktoru kriminalac bitan šraf u DPS ovoj kriminalnoj mašini,šta li je onda doktor u toj mašini,najverovatnije spona.

Uplasili se da se neko ugradjuje preko njihovih ledja, a da oni nemaju dio od toga🙄