EKSKLUZIVNO: Kako se Stefan Savić jada Vesni Medenici nakon pada DPS-a; „Svako jutro kad se probudim nadam se da će mi neko reći da nije istina ovo što se dešava“

BORBA EKSKLUZIVNO objavljuje prepisku između kapitena crnogorske fudbalske reprezentacije i igrača Atletiko Madrida Stefana Savića i bivše predsjednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

Naš portal je došao u posjed komunikacije koju su Medenica (koju SDT sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije koju je formirao njen sin vršila zloupotrebu službenog položaja) i fudbaler Atletiko Madrida (koji je neskriveno iskazivao simpatije prema DPS-u) održavali u periodu od 2019. do 2022. godine.

Razmjenjivali su Medenica i Savić mišljenja o svemu i svečemu, od sukoba UEFA-e i vodećih evropskih klubova oko Superlige i Atletikove poslednje titule pravka Španije, pa sve do političke situacije u Crnoj Gori za koju je ovaj dvojac dokazao da je spreman na poziv Mila Đukanovića da ode u šumu i položi život ako treba.

Da je Savić debelo zagazio u DPS-ove političke vode pokazuje i stepen divljenja iskazanog prema Vesni Medenici i bivšem premijeru Dušku Markoviću 10. aprila 2019. godine u Vajber prepisci.

„Vesna, pozdravljam Vas. Hvala puno na iskrenoj i veoma emotivnoj poruci. U danasnjici, okruzeni mnogim situacijama koje zahtijevaju da prije svega budemo ljudi, rijetkost je imati prijatelje kao sto su Markovici i Vasa porodica. Odrastao sam u kuci uceci da bez obzira na uspjehe i vrijednosti koje postizem, uvijek drzim do prijatelja koji su bili uz mene i kada je to bilo najpotrebnije. Boze zdravlja, na jesen, gdje god igrao, a vjerujem da ce to biti i dalje Spanija, pozivam Vas da budete moji gosti na nekoj od utakmica i u zavisnosti od slobodnog vremena. Sa zadovoljstvom cemo se vidjeti kada dodjem na pauzu, vjerovatno ce to biti sredinom Juna, pa cemo dogovoriti rucak sa Duskom i sa Vama. Srdacan pozdrav iz Madrida“

Kapiten crnogorske fudbalske razmjenjivao je mišljenja sa gospodaricom zarobljenog paravosuđa i tokom litija. Tako je 19. marta 2020. poručivao Medenici da budu istrajni (vjerovatno u progonu SPC-a i Srba koji se u to vrijeme odigravao pod dirigentskom palicom Mila Đukanovića). Na kraju te prepiske upozorava sagovornicu da je situacija teška jer je „neprijatelj nevidljiv„.

MedenicaCovjek djelima za zivota obezbijedi besmrtnost. Svaka cast. Veliki si i poseban u svakom pogledu. Izdrzimo. Mi to moramo i mozemo

SavićHvala vam na lijepim rijecima..to je najmanje sto mogu da uradim za svoj narod.. samo da istrajemo u ovome..Veliki pozdrav

MedenicaIstrajacemo, ali posledice ce biti teske, dugotrajne i iscrpljujuce. Nepravedno i mnogo u jednom vijeku. No udruzeni je moguce. Sretno!!!

SavićBas nepravedno i tesko jer je ovaj neprijatelj nevidljiv.. cuvajte se,pozdravljam vas!

U Vajber prepisci na dan izbora 30. avgusta 2020. Medenica Saviću piše sledeće:

Cujem da si obavio gradjansku duznost kao i mi jutros u Pg i nazad u nas Kolasin u kome vidim da si i ti pa bi mogao svratiti na kafu severnjacku😂da nam razbijes tremu“.

Međutim, svega tri dana nakon razvlašćivanja DPS-a (2. septembra 2020.), Savić se sa nevjericom obraća Medenici porukama koje pokazuju koliko mu teško padaju rezultati izbora.

SavićSvako jutro kad se probudim nadam se da ce mi neko reci da nije istina ovo sto se desava..

MedenicaIma nas jos

SavićSad cemo vidjeti koliko nas zaista ima

Nakon pada DPS-a Medenica i Savić razvijaju konverzaciju preko aplikacije Vocap (Whatsapp).

Razočarao se u narod što je „okrenuo leđa“ DPS-u

Prvog dana decembra 2020. godine Savić se na nečemu zahvaljuje Medenici i izražava razočaranje u narod koji je posle 30 godina smogao snage da smijeni DPS.

„Ne može Ustavni sud tu više ništa da uradi? Ja sam malo pratio kroz medije politička dešavanja i totalno sam se razočarao u nas kao narod u kojem primitivizam nadjačava intelekt.  Nisma znao da napuštate, mada vjerujem da će vam i prijati s obzirom na trenutni politički ambijent koji se stvorio u Cg. Hvala vam još jednom na ovome, ja to nikada neću zaboraviti“.

Savić se Medenici obraća i poslednjeg dana te godine sa novogodišnjem željom da „sa njihovim zajedničkim prijateljima nastavi da doprinosi Crnoj Gori“.

„Samo želim da Vas pozdravim i još jednom zahvalim na ljudskom pristupu i odnosu kada smno bili u pitanju ja i moja porodica. Želim da vjerujem da će se naredne godine pokazati neki bolji i svjetliji ambijent u Crnoj Gori i da je sve ovo što je trenutno na sceni samo prolazno, a da vi sa našim zajedničkim prijateljima nastavite da doprinosite Crnoj Gori kao što ste i do sada radili“.

Lamentiranje nad sudbinom Crne Gore Savić i Medenica nastavljaju tokom proljeća 2021. godine.

Tako se 14. marta odvija sledeća kratka, ali efektna domoljubna prepiska:

MedenicaDok je nas biće i nje

SavićTako je

Nastavak slijedi 20. marta 2021:

MedenicaOn nikada izdati neće

SavićŽiva istina

MedenicaSvi smo na sopstvenoj koži ljudski ništavluk osjetili

SavićNažalost svi

Medenica se hvali kako je njen Miloš organizovao izlet kolašinskih komita na Ivanovim koritima

Ponosna Medenica se javila Saviću i na Dan nezavisnosti, kada se pohvalila organizacijskim sposobnostima svog sina koji se danas nalazi u Spuškom zatvoru zbog sumnji da je formirao kriminalnu organizaciju.

Medenica se radovala uspjesima Stefana Savića, iako je bila fan Barselone

Savić čestitao i Novu godinu Medenici

Duge prepiske Vesne Medenice i Stefan Savića, velikih crnogorskih patriota, su samo jedan od dokaza da je Vesna pokušavala da održi dobre odnose, ne samo sa ljudima koji se sumnjiče za kriminalne radnje, već i sa sportistima koji su bili podržavaoci DPS-a i nakaradnog sistema u čijoj izgradnji je učestvovala.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Dvoje primitivaca se dopisivali,vidimo i na koji način.

Ovo je ludilo kao da su trebali da budu besmrtni a,da kradu, pljuju crkvu,otimaju. A ovaj je podržava zašto vjesticu ,sotonu, . Oni umislio da je njihova cijela cG.a mi robovi