Duško Knežević u pritvoru!

Krivično vanraspravno vijeće Višeg suda ostavilo je na snazi rješenje kojim je okrivljenom Dušku Kneževiću određen pritvor, zbog krivičnog djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem podstrekavanja, zbog opasnosti od bjekstva, saznaje TVCG.

Kako RTCG saznaje, u Viši sud oko 19:30 sati stigli su specijalna tužiteljka Tanja Čolan Deretić i advokat Duška Kneževića Dražen Medojević, a zatim je stigao i drugi branilac Zdravko Đukanović.

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević stigao je danas u Crnu Goru nakon čega je sproveden u Viši sud. Knežević je izručen našoj državi iz Velike Britanije.

Vanraspravno vijeće tog suda donijelo je odluku hoće li ostati na snazi ranije donijeta odluka o pritvoru Kneževića.Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, su danas, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju D.K. (65), državljanina  Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru, saopšteno je iz UP.

On se, kako kažu, potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka u našoj državi, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem potstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem potstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Ekstradicioni postupak je, u veoma kratkom roku, sprovoden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva  Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u  Podgorici sa druge strane. Ekstradicija je, rano jutros, realizovana posebnim letom na relaciji London – Podgorica, uz visoki stepen mjera bezbjednosti. D.K. će biti sproveden Višem sudu u  Podgorici na dalju nadležnost“, navodi se u saopštenju

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare