Drama na skupu MZ Škaljari! Bombu ću vam bacit’!

Na zboru građana Mjesne zajednice „Škaljari“, koji je održan sinoć, došlo je do incidenta čiji akteri su bili direktor KBC Kotor dr Davor Kumburović i direktor kotorskog Doma zdravlja dr Igor Kumburović, a sa druge strane građanin Aleksandar Bijelić.

Bivši funkcioneri kotorskog odbora Demoratske partije socijalista doktori Davor i Igor Kumburović osnovali su u decembru prošle godine partiju Demokratska alternativa Crne Gore, a prema nezvaničnim informacijama namjeravali su sinoć da uz podršku svojih pristalica preuzmu rukovođenje ovom mjesnom zajednicom.

Prema kazivanju sagovornika Pobjede, sve je počelo naizgled bezazlenom raspravom,a potom i međusobnim optužbama dijela prisutnih građana podijeljenih u dva tabora.

Između ostalog, rasprava se vodila oko toga koliko je i šta urađeno u toj mjesnoj zajednici u proteklom četvorodišnjem periodu. Žustra i bučna rasprava, tokom koje su „padale“ i teške riječi, kulminirala je u jednom momentu međusobnim koškanjem braće Kumburović i Bijelića, a intervenisala je i policija.

Nakon smirivanja tenzija, dio građana, njih oko 60-tak na čelu sa braćom Kumburović, napustio je salu mjesne zajednice. Sjednica je potom nastavljena prebrojavanjem prisutnih. Nakon što je konstatovano da je u sali od prvobitnih 141, prisutno 78 građana, te da postoji kvorum za rad i donošenje odluka sjednica je nastavljena.

Međutim, ubrzo je došlo do novog incidenta kada je jedan od prisutnih građana imao neprimjereno ponašanje i reakcije prema predstavnicama Opštine koje su vodile zbor, uz prijetnju da će, ukoliko se zbor ne održi večeras „baciti bombu“.

Zbor su u ime opštinskog Sekretarijata za opštu upravu vodile sekretarka Jelena Janjić i samostalna savjetnica Olivera Radonjić, koje su nakon konsultacija sa nadležnima iz Opštine Kotor predložile da se zbor odloži, ali je na insistiranje preostalih prisutnih građana zbor nastavljen i izabrano je novo rukovodstvo.

Za predsjednicu Savjeta izabrana je Daliborka Pavićević, a za zamjenika Aleksandar Bijelić, koji je bio učesnik incidenta sa Kumburovićima.

Iz Odjeljenja bezbjednosti Kotor danas nije bilo moguće saznati više detalja o ovom događaju.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare