Да ли је довољно да се огрнете заставом и постанете репрезентација?

Аутор: Перица Ђаковић

Гостујући у емисији “Са Српском у Центар” на Српској РТВ предсједник Савеза за спортски риболов на Мору Младен Ростовић оптужио је колеге из Ронилачког савеза да желе да наступе на Евроазијском првенству као репрезентација Црне Горе у спорту којем не припадају.

Образлажућу то Ростовић је рекао:

„Интересантно је како се постаје репрезентативац у подводном риболову Црне Горе преко медија. Наиме један херцегновски портал је објавио како је у Херцег Новом гостовала репрезентација Норвешке у склопу припрема наводно Црногорске репрезентације. Наиме на слици, коју је објавио тај портал, је господин Дадо Мијајловић, предсједник ронилачког савеза Црне Горе и Душко Јововић предсједник управног одбора тог Савеза. Они никакве везе немају са подводним риболовом, они се баве другим спортом ронилаштвом, они имају своје дисциплине , своја такмичења. Ми смо то, нагласио је Ростовић- „осјетили као њихов покушај да направе приватну репрезентацију. Ми као озбиљан савез који има 28 регистрованих клубова у Црној Гори, од којих је баш 8 регистровано за овај спорт гђе ови покушавају да направе своју репрезентацију. То вам је као да каратисти оду да представљају Црну Гору у Боксу. Интервенисали смо у Министарству спорта, али имамо нажалост министра и његов сараднике који нас нечују. Требало је да имамо један састанак са господином Јовићем гдје смо ми тражили да сједну 2 савеза заједно и ријеше проблем да не излазимо у медије. Ево прошло је мјесец и по а нико нам ништа нејавља нити нас позива”, истиче Ростовић наглашавајући да имају приватну информацију да су из Ронилачког савеза рекли да то њих не интересује и да они неће да дођу.

„Ми смо на управном одбору доњели одлуку да клуб који је из Подгорице, преко кога они покушавају да оду на такмичење, а регистрован је у нашем Савезу суспендујемо, и заузели чврст став да им нећемо дозволити да се такмиче као репрезентација Црне Горе, тамо гдје смо ми национални спорт за подводни риболов. Написали званичан захтјев да се тој репрезентацији забрани излазак на Евроазијско првенству у Турској,а гдје су се они већ пријавили. Ако Савез ово не рјеши писаћемо и посланицима и премијеру, али и свјетским асоцијацима ко и како покушава да представља Црну Гору. Пазите и то има везе са овим ИБАРОМ”, подвлачи Ростовић.

„Некима смета кад неко стави своју заставу у Скупштину, а мени смета кад неко жели лажно да се представља под заставом Црне Горе. Још нешто три даме које су се представиле као репрезентација Норвешке бавили су се подводним риболовом у нашим водама без наше дозволе, а то је кривично дјело.
Ростовић је рекао да су спремни и на судске процесе и да ће се они жалити свим инстанцама ако треба и до Стразбура јер, ми смо тренутно најбоља колективна репрезентциј у Црној Горе, освојили смо бронзану медаљу на Свјетском првенству у Хрватској у риболову из чамца. Спремамо се за првенство у Ирској гдје бранимо друго мјесто”, истакао је он.

*овај став не представља став редакције Српска РТВ нити став портала 083

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Rolle, legendo jugoistočne Europe!!!

Bravo MAĐO