Bošnjačka stranka mađioničara! Još jedan član borda iako nisu u vlasti!

Danas je izabran novi Odbor direktora Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS), a među „srećnim dobitnicima“ direktorskih fotelja našao se i jedan od mnogobrojnih asova iz redova Bošnjačke stranke (BS).

Mirsad Džudžević, široj javnost postao poznat kada je bio predsjednik Odbora direktora Pošte Crne Gore. U tandemu sa tadašnjim izvršnim direktorom Pošte, Božidarom Vukasnovićem (DPS), u novembru 2020. godine je uvećao otpremnine.

U prelaznom periodu, prije izbora nove Vlade, njih dvojica izmijenili su statut Pošte Crne Gore i potpisali nove ugovore kojima su im povećane otpremnine u slučaju prekida radnog odnosa za ukupno 40 hiljada evra.

Vuksanoviću je tada aneksom ugovora otpremnina u slučaju prekida radnog odnosa uvećana za 28 hiljada, sa osam na 36 hiljada, a Džudževiću sa 24 hiljade na 36 hiljada evra.

Džudžević, koji je na poziciji predsjednika Odbora direktora Pošte Crne Gore bio od 2018. godine, krajem novembra 2020. godine potpisao je novi ugovor, kojim je ta otpremnina u slučaju prestanka radnog odnosa uvećana za 12 hiljada evra. On je po prethodnom ugovoru imao pravo na po četiri neto plate za svaku godinu provedenu u Pošti. Plata mu je prema podacima Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) bila 1.950 evra.

I kao svaki vrstan direktor i profesionalac, on je dobio novi angažman. Tako je 5. jula 2023. godine izabran na funkciju predsjednika Odbora direktora CEDIS-a, a danas (29. marta 2024.) je postavljen za člana Odbora direktora istog preduzeća. Predsjednik Odbora direktora je od danas Vladmir Čađenović iz Demokrata.

Mirsadove rokade na direktorskim funkcijama mogu biti ili odraz njegove stručnosti i znanja, ili pak priprema terena da se Bošnjačkoj stranci ponudi ulazak u Vladu.

Dijeljenje funkcija po dubini nije odraz političke ljubavi, već ponekad predstavlja pokušaj da se ućutkaju i smire pojedini politički subjekti, ili da im se da do znanja da su dobrodošli u Vladi.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare