Albanski tinejdžeri terorisali male srpske fudbalere do 12 godina!

Mladi fudbaleri, tačnije dječaci dva beogradska kluba, preživjeli su pravu turturu na međunarodnom takmičenju „Trofej Budva“, jer su ih u hotelu Park u ovom gradu, gdje su bili smješteni, napali mladi Albanci iz kluba Donbosko AFC.

Djecu iz Srbije, uzrasta od osam do 12 godina, taj dan i noć su konastantno napadali četiri godine stariji albanski tinejdžeri tako što su im usred noći upadali u sobe, bacali u njih petarde, prijetili, vrijeđali, upućivali najgore psovke i pogrde na račun Srba, pokazivali dvoglavog orla…

Jedan od roditelja kaže da je najgore od svega, što ni hotel ni organizatori turnira, nisu gotovo ništa uradili da spriječe divljanje mladih Albanaca, koji nisu prezali ni od toga da usred noći upadaju u sobe ženskih i dosta od njih starijih članova srpske delagcije…

– Prvo veče, u petak, djeci su upadali u sobe do četiri ujutru. Kada je dara prevršila mjeru, recepcioner je mlade napadače bio prinuđen da zaključa. Međutim, oni su počeli posle toga da iskaču kroz prozore i da nastavljaju po starom. Nismo znali šta nas je snašlo – priča za Republiku jedan od roditelja, koji je pratio svoje dijete na turnir.

– Šta da vam pričam, kad su ženi, članu delegacije, tri puta u toku noći, upadali u sobu – priča sav frapiran ovaj roditelj i kaže da su odmah u subotu sve ove incidente prijavili i organizatoru Trofeja Budva i hotelu, ali da niko ništa nije preduzeo.

Dječaci iz Srbije nisu mogli da provedu mirno ni noć, jer su se ponovo našli na meti podivljalih Albanaca.

– Ponovila se sve i po noći. Upadi u sobe, jeziva vrijeđanja, prevashodno na nacionalnoj osnovi, da čovjek ne povjeruje da tako nešto djeca uopšte mogu da izgovore i urade. Jedva smo čekali svi da se vratimo, više nam ni rezultat nije bio važan, bilo je samo da odradimo i da idemo kući…

Republika je stupila u kontakt sa direktorom jednog od dva omladinska kluba, koji je potvrdio saznanja.

– Tamo sam ja bio, istina je da je došlo do verbalnog obračuna. Ti, tinejdžeri su našima upućivali ružne riječi i pokazivali su im dvoglavog orla…Nakon toga došao je njihov trener i popričao sa nama i nakon toga više ništa nije bilo…Istina je da su lupali našima na prozor, ali nisu ulazili u sobe. Koliko sam čuo prema Mungosima su bili gori, ali ne znam šta su im radili – rekao je on.

Sekretar drugog kluba nije bio preterano raspoložen za razgovor.

– Mi kao klub nemamo nikakav komentar ni negativnu konotaciju na sami događaj, to je stvar turnira i organizatora – rekao je sekretar tog kluba.

Republika je, posle ovakog incidenta, pokušala da stupi u kontakt i sa organizatorom „Trofeja Budva“, ali se na telefon javio čovjek, koji je odmah kada je čuo pitanje, postao veoma neprijatan.

– Nije se ništa dogodilo, to su špekulacije – najprije je rekao, a kada ga je novinar Republike upitao „šta su špekulacije“ kad kompletno pitanje nije ni čuo, rekao je da ga više ne zovu.

Kako se dalje saznaje organizator je odmah reagovao.

– Jedino što je Ljuba zvao organizatora i on je čovjek odmah reagovao. Organizator je zvao hotel, menadžera i oni su tada i zaključali djecu jer nisu mogli da ih smire riječima, molbama i opomenama – kaže izvor sa lica mesta.

U hotelu „Park“ nezvanično je Republici rečeno da je bilo „incidenata“, ali i da će zvaničan odgovor biti dostavljen mejlom.

(Republika)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare