Šešelj- Naslov moje knjige najviše odgovara ličnosti kakva je Draginja Vuksanović. Milatović – Puna podrška za povrijeđenu gospođu Vuksanović-Stanković

Šešelj je kazao da je izdanje „Montenegrinska kurveštija Draginja Vuksanović“ njegova knjiga i da nije u pitanju fotomontaža.

Juče je u Crnoj Gori jedna od glavnih tema bila edicija Vojislava Šešelja pod nazivom „Montenegrinska kurveštija Draginja Vuksanović“. Gotovo da nema funkcionera, kako sadašnje tako i bivše vlasti koji nije uputio kritike na račun naslova gdje tvrde da se Šešelj ponio seksistički i mizogino.

Kako to u većini slučajeva i biva, postojala je mogućnost da je u pitanju prosta fotomontaža. S tim u vezi podgorička Borba je kontaktirala Šešelja kako bi potvrdila da li je zaista napisao knjigu sa tim naslovom.

Šešelj je kazao da je izdanje „Montenegrinska kurveštija Draginja Vuksanović“ njegova knjiga i da nije u pitanju fotomontaža.

„Prodavana je na sajmu knjiga a najviše je bilo kupaca iz Crne Gore. Bili su oduševljeni“, kazao je Šešelj.

„Kad su čuli da spremam ovu knjigu, kontaktirala me je porodica Stanković. Zamolili su me da njihovo prezime ne pominjem jer je ona došavši u njihovu porodicu nanijela veliku sramotu. Ja sam ispunio njihovu želju i zato je u naslovu samo Draginja Vuksanović“, tvrdi Vojislav Šešelj.
Komentarišući kritike koje dolaze na njegov račun da je naslov seksistički i mizogen, Šešelj tvrdi da su to najobičnije budale.
„Šta oni znaju o naslovima, šta oni znaju o knjigama. Ovaj naslov najviše odgovara ličnosti kakva je Draginja Vuksanović“, zaključuje Šešelj.

Mislim da je to jedna, kao što sam rekao, nevjerovatna gadost. Ja ne znam koju drugu riječ da upotrijebim, iako je ovako ružno što dolazi od predsjednika, ali stvarno, eto, nemam drugu riječ… Apsolutno osuđujem, puna podrška za gospođu Vuksanović-Stanković, kažem, ona je politički oponent, ali je uvažena profesorica našeg Univerziteta, zaista nemam riječ

   Postupak Vojislava Šešelja je gadost političkog marginalca, kazao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović, komentarišući uvrede u knjizi koju je Šešelj objavio o bivšoj poslanici Draginji Vuksanović-Stanković.

“Ne znam da li da upotrijebim ovu riječ, ali ću joj upotrijebiti, jedna gadost jednog političkog marginalca u odnosu na gospođu Vuksanović-Stanković. Ja kao predsjednik, naravno svih građani u Crnoj Gori, stajem u njenu odbranu i ponavljam, to je jedna užasna stvar. Prosto nije mi jasno kako uopšte knjiga sa takvim nazivom može da bude izdata. Negde sam postavio i to pitanje mojim saradnicima, nisam dobio odgovor, ali mislim da se postavlja stvarno i pitanje kako država Srbija na kraju krajeva dozvoljava da jedna takva, eto upravo ću reći, nepristojna stvar, diplomatskim rječnikom rečeno, može uopšte da dođe u javni etar. Ja sam zgrožen i opet kažem potpuna podrška bez obzira na političko neslaganje koje imam sa gospođom Vuksanović-Stanković”, kazao je Milatović novinarima na Cetinju.

On kaže da je ličnost Draginje Vuksanović-Stanković apsolutno povrijeđena.

“Mislim da je to jedna, kao što sam rekao, nevjerovatna gadost. Ja ne znam koju drugu riječ da upotrijebim, iako je ovako ružno što dolazi od predsjednika, ali stvarno, eto, nemam drugu riječ… Apsolutno osuđujem, puna podrška za gospođu Vuksanović-Stanković, kažem, ona je politički oponent, ali je uvažena profesorica našeg Univerziteta, zaista nemam riječ”, poručio je predsjednik države.

Izvor: Aloonline.me

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

професор

Nebitno ko je u pitanju, ovakav rječnik je nedostajan javnog prostora i predlažem da svi politički akteri osude ovakve istupe.