„Apsurdno je govoriti da će Kijev pobijediti u ratu“

Kijev treba da razumije da je apsurdno čak i govoriti o mogućnosti njegove pobjede na bojnom polju, što prije kijevski režim to shvati, prije će se otvoriti mogućnost za mirno rješenje, ističe portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Prema njegovim riječima, Rusija dosledno nastavlja da sprovodi Specijalnu vojnu operaciju i svi ciljevi moraju biti postignuti.

Govoreći o dvanaestom paketu sankcija koje Zapad sprema Rusiji, Peskov ističe da se ruska privreda se dobro prilagodila, zemlja pokušava da izvuče korist za sebe i na neki način to i uspijeva.

„Na Zapadu imaju problema sa deficitom ideja, mada još uvek pronalaze opcije. Ne nosimo ružičaste naočare. Znamo da će pokušati da povećaju pritisak sankcijama. Trudimo se da iz toga izvučemo korist i na neki način uspijevamo”, pojašnjava Peskov.

U Ukrajini se nastavlja psihoza kijevskog režima, kaže portparol Kremlja govoreći o ukidanju izvođenja ruskog baleta u toj zemlji.

„Kijevski režim pokazuje svoju suštinu. Od pamtivijeka je poznato da je svako ignorisanje kulture, posebno one kulture koja je neraskidivo povezana sa Ukrajinom, apsurdno. Ovo što kijevske vlasti rade je apsurd i glupost”, zaključio je Peskov. 

Foto: Beta

Izvor: Politika.rs

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare