Тирана : Два камиона са водом испред зграде, шта се дешава у кабинету премијера Раме неколико сати прије протеста опозиције ?

Неколико сати пре почетка протеста који је најавила опозиција, зграда премијера је блиндирана, јер се очекује да ће се демонстранти тамо концентрисати.
Две цистерне за воду постављене су испред просторија премијера, а врата зграде су блиндирана, а уклоњена је и печурка, како се не би оштетила као у прошлим протестима.
Додате су сигурносне камере високе резолуције, а стубови на којима су постављени су подмазани како би се спријечило да се демонстранти попну и униште их.
С друге стране, полиција је од јуче сачинила план мјера где су одређене и осе у престоници које ће бити блокиране. Данас се 1.200 полицијских снага „спустило на терен“ како би осигурало миран протеста.
Десетине хиљада протестаната из Фира,Валоне ,Берата ,Скадра ,Бушата ,Љеша ,Поградеца ,на путу је за Тирану .
Вођа студената Ервин Топали нагласио је да протести неће престати до подношења оставке Еди Раме и расписивања прије времених избора .
Министар одбране Нико Пелеши најавио је састанак са Амбасадорима Квинте које ће молити да утичу на демонстранте ,да све протекне у миру .

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare