Horor! Uhapšeni stranci sa Žabljaka pripadaju zloglasnoj sekti!

Ruski državljani i državljanke kod kojih je pretresom jednog objekata na Žabljaku pronađeno i oduzeto više stotina telefonskih kartica, na desetine kreditnih kartica, laptopova i mobilnih telefona i 70.000 evra u kešu, kako sumnjaju naši istražni organi, pripadnici su ruskog zloglasnog kulta ,,Ašram Šambala“ . To je Pobjedi saopštio izvor iz samog vrha bezbjednosnog sektora.

– Sekta ,,Ašram Šambala“ je aktivna i kod nas. Osim Žabljaka aktivni su i na Primorju, konkretno u Baru i Ulcinju gdje je bilo pretresa u aprilu ove godine. Kod nas su se uglavnom bazirali na iskorišćavanje mladih djevojaka za onlajn seks i prodaju video materijala. Orgijanja su se organizovala pod maskom navodnih kurseva joge i seminara seksualnog oslobađanja, kazao je izvor Pobjede iz vrha bezbjednosnog sektora.

Izvor Pobjede saoštio je da su objekti na Žabljaku, kako se sumnja, korišćeni za onlajn snimanje filmova za odrasle.

MLADE DJEVOJKE I DŽIPOVI

-U pitanju je bivši ski hotel koji je zakupljen protekle dvije godine. Žitelji su samo mogli vidjeti mlade djevojke koje dolaze u skupim džipovima i odsjedaju u tom hotelu. Komšijama je bilo sve sumnjivo jer su non-stop mijenjane brave a iz soba su dolazili čudni zvuci, saopštio je Pobjedi stanovnik Žabljaka, zahtijevajući anonimnost.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je otvorila izviđajni postupak u okviru kojeg je, za sada, naložena provjera zaplijenjene tehnike i utvrđivanje porijekla pronađenog novca. Nekoliko ruskih državljanki koje su zatečene u iznajmljenim prostorijama saslušane su u policiji u svojstvu građana.

Saslušane Ruskinje imaju prijavu boravka u Baru, a neke od njih imale su radne dozvole za poslove higijenčarki. Jedna od njih je čak i direktorka jedne firme u Crnoj Gori.

ZLOGLASNI KULT

Osnivač ruskog kulta ,,Ašram Šambala“ je Konstantin Rudnev, koji je 2013. godine osuđen na 11 godina zatvora zbog silovanja svojih sljedbenica. Prema dostupnim podacima odslužio je sedam godina zatvora u Rusiji i pušten je na slobodu 2020. godine.

Prema nezvaničnim ali pouzdanim informacijama Pobjede, Rudnev je tokom protekle četiri godine mahom boravio u Crnoj Gori, konkretno na Žabljaku, Baru i Ulcinju. Upravo su, prema sumnjama policije, po nalozima Rudneva za snimanje onlajn orgija korišćenja velika materijalna sredstva koje su naši istražitelji zaplijenili na Žabljaku. Pobjeda je ekskluzivno došla u posjed dokumenta ruskih vlasti od 11 aprila 2014. godine kojim se zvanično zabranjuje ova sekta koja je bila i pod sumnjom za nestanak 15 osoba u Rusiji i Bjelorusiji.

,,VANZEMALJSKI BOG“

Protv Rudneva je barska policija podnijela prijavu u aprilu 2024. godine, upravo zbog spornih snimanja na nekoliko lokacija ali on je od tada nedostupan, i nepoznato je da li je i dalje u Crnoj Gori. Tada nije bilo osnova da mu se zabrani ulazak u Crnu Goru s obzirom na to da je zbog međunarodnih okolnosti bilo teško utvrditi da se radi o osuđivanoj osobi i da li je ta osoba stvarno vođa tog kulta.

Bivši vojnik ruske vojske Rudnev se, kako se navodi u dokumentu o zabrani organzacije a u koji je Pobjeda imala uvid, prije 30 godina samoproglasio ,,vanzemaljskim bogom“ koji je došao sa zvijezde Sirijus i osnovao sektu ,,Ašram Šambala“ u koju je primao sljedbenike koji imaju između 14 i 30 godina i od kojih je zahtijevao apsolutnu poslušnost.

Od sljedbenika je traženo da prekinu sve veze sa porodicom i da doniraju svu svoju imovinu. Žene sljedbenice su morale da učestvuju u ritualnim silovanjima i orgijama s Rudnevom i drugim vođama kulta. Ruske vlasti su prije 2013. godine čak 12 godina pokušavale da zatvore Rudneva, ali je većina njegovih žrtava odbila da svjedoči protiv njega pa je puštan zbog nedostataka dokaza.

PUT BUDALE

U svojim učenjima, koje je nazivao ,,Put budale“, izrugivao se tradicionalnim vrijednostima, pogledima na porodicu, život i posao. Učenja su kombinovala razne vjerske knjige ali i Kamasutru, šamanizam, paganizam i tantrički seks.

Nakon hapšenja Rudneva 2013. godine, čak 15 članova njegovog kulta bilo je na listama nestalih, uključujući i 14-godišnju djevojčicu iz Bjelorusije.

Istragom je utvrđeno da su od 1989. ogranci sekte djelovali u Moskvi, Sankt Peterburgu, Republici Altaj, Baškortostanu, Tatarstanu, Krasnodaru, Permu, Primorskom, Habarovskom kraju, Novosibirsku, Arhangelsku, Vologdi, Irkutsku, Kemerovu, Lipecku, Moskvi, Samarska, Sverdlovska, Tomska, Uljanovska i Jaroslavska regija. Da bi zaradili, Rudnev i njegovi ljudi vodili su plaćene kurseve joge, gdje su odabrali najsugestibilnije ljude za daljnje sudjelovanje u sekti. Održani su i razni plaćeni seminari na kojima se širila ideologija zajednice prodajom knjiga, audio i video zapisa te okultnih predmeta. Istražitelji su otkrili da se ideologija sekte temeljila na pseudoorijentalnom znanju i meditativnim praksama odnosno učenja kulta bila su religiozne prirode.

-Uključivanje u sektu počelo je pohađanjem joga seminara na kojima su pomoćnici ,,duhovnog mentora“ birali ljude najprikladnije za sektu. Rudnev se deklarisao kao ,,vanzemaljac sa Siriusa“, mesija, navodno poslan na Zemlju da spasi ljude. Rudnev koji je sebe nazivao reinkarnacijom Isusa Hrista vodio je sektu više od 30 godina. Procjene su da je kult u svojoj primarnoj fazi brojao do čak 30.000 sljedbenika.

Pseudo istočnjački kultovi i prakse

„Ašram Šambala“ jedna je od mnogih organizacija temeljenih na pseudotumačenju istočnjačkih kultova i praksa. Sam „Ašram“ takođe ima mnogo imena – društvo Olirna, centar za jogu Sotitanandana, Akademija okultnih znanosti, iako je zapravo ova sekta registrirovana pod sasvim drugim imenom: Sibirsko udruženje jogija. Na čelu društva je bio guru Sri Jnan Avatara Muni, iako ga je suštinski vodio Konstantin Rudnev. Sam Rudnev objasnio je da je svoju organizaciju stvorio ,,kako bi oživio duhovnost, jer je svijet zaglibio u komercijalizam i samo ga joga može spasiti od ove zaraze“. Njegov kult je prema podacima ruske države zaradio milione evra, od donacija svojih sljedbenika.

(Pobjeda)

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare