Policija podnijela krivičnu prijavu protiv nikšićkog brokera

Nikšićka policija podnijela je krivične prijave protiv ovlašćenog brokera M.Ž. (42) zbog sumnje da je zloupotrijebio položaj u privrednom poslovanju, a protiv R.K. zbog sumnje u šumsku krađu.

„Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Nikšić – Jedinice za suzbijanje ekonomskog kriminala, podnijeli su Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, krivičnu prijavu protiv ovlašćenog brokera u jednom investicionom društvu M.Ž. (42) zbog sumnje da je kao ovlašćeni broker u ovom investicionom društvu izvršio krivično djelo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Iz policije kažu da se sumnja da je broker na tržištu kapitala nezakonito raspolagao, odnosno trgovao i otuđio finansijske instrumente (akcije) za jednog klijenta iz Nikšića, i to oko 39.000 akcija, a sve bez znanja i naloga klijenta, te za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 2.700 eura.

„Takođe, policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti ‘Zapad’ – Odeljenja bezbjednosti Nikšić, podnijeli su krivičnu prijavu protiv R.K. (64) zbog sumnje da je počinio krivično djelo šumska krađa. On je ovo djelo, kako se sumnja, izvršio na način što je posjekao stabla u vlasništvu drugog lica i na taj način pričinio štetu u iznosu od oko 400 eura“, zaključuje se u saopštenju.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare