Nove informacije u vezi kupovine ličnih karata!

Sudija za istragu odbio je predlog za pritvor Zorana Lakčevića jer nije osnovano sumnjiv da je učinio krivično djelo povreda prava na glasanje. To piše u saopštenju Osnovnog suda u Podgorici.

– Saslušano 22 svjedoka i svi potvrdili da ne poznaju osumnjičenog i da mu nijesu predali lične karte, te da su u posjedu novih ličnih karti, a da su lične karte pronađene kod osumnjičenog oglašene nevažećim. Kod tužioca prilikom saslušanja legitimisani sa novim ličnim kartama- navodi se u saopštenju.

Kako je navedeno, vlasnici ličnih karata, koje su pronađene kod osumnjičenog, su potvrdili da ne poznaju osumnjičenog i da mu nijesu predali svoje lične isprave.

– Dvadeset saslušanih svjedoka su istakli da su izgubili lične karte, ili su im ukradene prije godinu i po dana, a oni su u međuvremenu dobili nove lične karte sa kojima su se legitimisali prilikom saslušanja u tužilaštvu. Jedan svjedok je naveo da je dao ličnu kartu M.V. prije godinu i po dana radi pisanja molbe o odsustvu iz kuće prilikom izdržavanja kazne u kućnim uslovima, pa pošto mu istu nije vratio, on ju je oglasio nevažećom i izvadio novu- pojašnjavaju iz ODT-a.

Svjedokinja J. I. je navela da je prihvatila ponudu M. V. da mu za iznos od 100 eura preda ličnu kartu, a kada mu je tražila da joj vrati ličnu kartu, saznala je da je isti uhapšen zbog ličnih karata koje je otkupljivao za izbore u martu 2023. godine.

Zbog toga joj, kako je saopšteno, nikad nije dao novac, niti joj je vratio ličnu kartu, a ona je u međuvremenu izvadila novu.

– Svjedokinja M. K. je takođe navela da je ličnu kartu dala M. V. negdje početkom marta 2023. godine, jer joj je on obećao da će joj zauzvrat dati novac u iznosu od 50,00 eura, a kada je pokušala da uspostavi vezu sa njim da bi joj dao novac i vratio ličnu kartu, to nije bilo moguće učiniti. Nakon toga je tu ličnu kartu oglasila nevažećom i izvadila novu. Stoji činjenica da su se svjedoci J. S., J. I. i M. K. izjašnjavali o određenim dogovorima koji su implicirali povredu njihovog prava glasanja u ranijim izbornim procesima, ali u tom kontekstu nijesu pominjali osumnjičenog, već izvjesnog M. V- navode u saopštenju

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare