Мандић се састао са амбасадорком Италије

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић састао се данас са Њ.Е. Андреином Марселом, амбасадорком Републике Италије у Црној Гори.

Мандић је исказао задовољство поводом сусрета, додајући да ће у наредном периоду бити организована његова званична посјета Републици Италији на позив предсједника италијанског парламента г. Лоренца Фонтане.

Током састанка, Мандић је истакао да су односи Црне Горе и Републике Италије веома добри, али да увијек постоји простор за даљим унапређивањем. Саговорници су се сагласили да је Италија један од најважнијих партнера наше земље.

Предсједник скупштине је апострофирао да је највећи проблем са којим се Црна Гора данас суочава организовани криминал и корупција, те додао да ће током своје званичне посјете осим о сарадњи између два парламента, приликом састанка са његовим колегом предсједником Фонтаном, посебну пажњу посветити питању експертизе и снажне подршке Републике Италије нашој земљи у борби против криминалних кланова и ендемске корупције што је од посебне важности за затварање ЕУ преговарачких поглавља 23 и 24.

Мандић је додао да ће током његове званичне посјете разговарати и о бројним темама везаним за економске инвестиције у нашој земљи.

Он је подвукао да ће посебну пажњу током разговора са предсједником Фонтаном посветити европским интеграцијама наше земље и снажној подршци коју нам на том путу пружа Република Италија.- закључује се у саопштењу из кабинета председника скупштине Црне Горе

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare