Kriminalac iz Poljske da bi dobio azil lažno optužio Milana Kneževića!

Specijalno državno tužilaštvo saslušalo je prije nekoliko dana uhapšenog poljskog državljanina Kamila Kšištofa Kuzmicna (38).

Naime, ovaj Poljak kojeg matična država potražuje preko Interpola, lažno je optužio predsjednika DNP-a Milana Kneževića da švercuje ljekove iz Sjeverne Makedonije i da sa LIDL-om gradi magacine po Zeti.

Kako saznajemo, da bi dobio azil u Crnoj Gori, on je nadležnim organima saopštio da ima saznanja o ovim Kneževićevim aktivnostima. Svoje tvrdnje nije potkrijepio dokazima, već se iste svode na priču „rekla-kazala“.

Njegovo svjedočenje, po bujnosti mašte i nelogičnostima, neodovoljivo podsjeća na tvrdnje Saše Sinđeliće u fabrikovanoj aferi „državni udar“.

Podsjetimo, Kuzmin Kšištof Kuzmicn uhapšen je oktobra prošle godine u Baru. Za njim je raspisana međunarodna potjernica NCB Varšava radi privođenja na izdržavanje kazne zatvora u trajanju od šest godina zbog krivičnih djela stvaranje i vođenje kriminalne organizacije, prevara i ovjeravanje neistinitog sadržaja.

– Traženo lice se u našoj zemlji nekoliko nedjelja skrivalo pod lažnim identitetom. On se sumnjiči da je 2008. i 2009. stvorio kriminalnu organizaciju u Poljskoj sa ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi putem sklapanja ugovora više lica sa bankama, a pritom obmanjujući osoblje banaka u vezi okolnosti relevantnih za pribavljanje zajmova. Lociranju lica prethodila je intezivna međunarodna operativna policijska saradnja sa nadležnim timovima za ciljane potrage Republike Srbije i Poljske“, saopštili su su iz policije nakon hapšenja.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Svaka fukara se ovamo zapatila, sve gori od gorega!