Abazović: Kneževiću biće ti još zabrana ulaska! Knežević: Zabolje me….!

Bivši premijer Dritan Abazović problematizovao je danas u Skupštini činjenicu da je Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Aleksi Bečiću zabranjen ulazak u Hrvatsku zbog, kako je zvanično saopštenju, kontinuiranog urušavanja odnosa između te zemlje i Crne Gore.

Abazović je kazao da spisak zemalja koje će im zabraniti ulazak nije konačan.

Na to je reagovao lider DNP-a Milan Knežević.

„Ajde što su zabranili Andriji Mandiću i Aleksi Bečiću koji su potpredsjednik Vlade i predsjednik Skupštine, ali što meni koji sam iz Zete bez struje. Ono što je zabrinjavajuće je da Abazović ovako najavljuje. Kakva je to lista država i ljudi koji ne mogu da uđu u Crnu Goru. Kolege iz DPS-a su rekle Bogu hvala kad je nama zabranjen ulaz. Otkud Vama informacije za tako nešto? Počeću da sumnjam da ste nas vi denucirali tamo čim ovako najavljujete. Ja nemam namjeru da ulazim u Hrvatsku i kad me skinu sa crne liste. Dok god budu veličali Rafaela Bobana, Juru Francetića i pozivali na klanje Srba zajedno sa gradonačelnikom Dubrovnika, neće me gledati lijepa njihova, nego ću ljetovati u Srbiji u nekoj banji“, kazao je Knežević.

On je pitao otkud njemu te informacije.

Lider URE Dritan Abazović kazao je da ne zna zašto se Knežević našao na toj listi a nije mu jasno ni šta radi sa ovom parlamentarnom većinom.

„Ako mogu da pomognem, ja sam tu da pomognem. I do sad sam to isto radio. Ja mislim da onaj gore sve vidi. Ja i gospodin Knežević ne možemo da ljetujemo u San Trope. On nije imao struju 2006., nije mogao da gleda evropsko prvenstvo. Ja sam mogao ali nas dvojica možemo i u Skadar i u Vrnjačku banju. Što se mene tiče, ja ću ovdje završiti. Ja imam informacije za koje mislim da su pouzdane. Javni iskaz zvanične Hrvatske je bio da oni razmatraju proširenje toga. Mislim da je jedan natpis u novinama bio itekako jasan. Ko ne prati, ne mogu mu reći. Danas imate naslovnicu Večernjeg lista za Crnu Goru i blokadu 50 miliona evra sredstava“, kazao je Abazović.

Bivši premijer je naveo da smo mi sa našim susjedima imali toplo hladne odnose u prethodnih 30 godina a ne sjeća se nijedne situacije da je bilo kad, bilo kojem članu izvršne vlasti bio zabranjen ulaz u neku zemlju susjedstva.

„Nikad. Bila je jedna situacija sa Republikom Srbijom kada su poslanici bili malo duže zadržavani, ali nisu imali zabranu ulaska. Mislim da je situacija jasna a što se tiče Milana Kneževića, bude li do mene, probaću. On je čovjek koji gradi mostove“, kazao je Abazović.

Na sve to je reagovao predsjednik DNP-a Milan Knežević koji je kazao da ako je neko poznat po slanju poruka o dobrosusjedskoj saradnji, lirici epici naših naroda to je bio on.

„Mogu Hrvatima predavanje da držim. Ovo što je Abazović rekao, pošto svi žalite što je nama zabranjen ulazak, zajedno uputimo apel da se sve završi na nama trojici i da nikome drugom ne zabranjuju ulazak. Možemo li da se dogovorimo da napišemo Radmanu – nemojte više nikoga, liše glave nas trojice. Spreman sam da podnesem žrtvu za evropski put ali bih teško podnio da još nekome zbog Jasenovca zabrane ulazak u Hrvatsku“, kazao je Knežević

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare