Бразилски новинар Гиљермо Фуиза: Новаче, ти си симбол њиховог пораза, ти си ослободилац!

„Новаче, на срамотни звиждук плаћеника лобија си одговорио генијалним потезом“: Говор познатог бразилског новинара постао хит на интернету

Гиљермо Фуиза је један од најпознатијих бразилских новинара, а сада је изрекао похвалу Новаку Ђоковићу какву још нисмо имали прилике да чујемо.

Након што је Новак освојио злато на Олимпијским играма још једном је хваљен, али не само као најбољи тенисер или спортиста, већ као ослободилац.

„Ђоковићу, ти ниси само победник, ти си ослободилац. Под ноге си бацио гомилу кукавица које су желели твоју несрећу. Не, нису желели само твој пораз, желели су твоју пропаст. Под ноге си бацио гомилу превараната који се праве да су етични. Ти преваранти ће заувек имати ноћне море због тебе. Ђоковићу, твоја златна медаља понижава пропагандисте лажне науке. Сваки срамотни звиждук плаћеника лобија ти си одговорио генијалним потезом“, причао је Гиљерме Фуиза.

Очекивано ту није био крај. Наставио је да хвали Ђоковића на начин на који још нисмо чули.

„Научио си гомилу шта је снага достојанства, нешто што никада неће разумети. Био си затворен у Аустралији. Пустили су слободно оне који су се поклонили срамоти. Неколико њих се разболело. Ти си остао здрав. Показао си да чаробни напитак не постоји, а још мање за масовну уцену. Ипак, након што си био затворен, избачен си из земље. Желели су да те морално униште. Желели су да униште твоју расу. Желели су да нестанеш са лица земље. Ти ћеш заувек бити на мапи. Не само као највећи у историји. Заувек ћеш бити на светској мапи вођа људске врсте.

Затим је појаснио како је изложио срамоту човечанства.

„У времену понижења и покорности, онај ко се усуди да подигне главу, видеће тебе, Новаче Ђоковићу. Неки то неће издржати и радије ће се вратити да гледају у земљу, скупљајући златне мрвице политички коректних лобиста. Али они који се усуде да одрже усправну кичму, у теби ће, Ђоко, пронаћи наду. Једног дана, велика срамота човечанства ће бити адекватно изложена. А тог дана, нећеш бити на врху подијума, већ на балкону вечности.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Predivno, bravo.Đoković i jeste ponos poštenih ljudi u svetu kojih itekako ima.