МАНДИЋ СА ПРЕДСЈЕДНИКОМ СЕНАТА КРАЉЕВИНЕ МАРОКО

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић састао се данас током званичне посјете Краљевини Мароко са Њ. Е. Енамом Мајаром, предсједником Сената.

Мандић се прије свега захвалио предсједнику Мајари на позиву да посјети, како је рекао, прелијепу и пријатељску земљу Мароко. Он је у том контексту рекао да је ова посјета симбол посвећености наше земље и њеног парламента за јачањем односа са Мароком.

Саговорници су се сагласили да је неопходно реактивирати уговоре који су у прошлости договорени између наша два парламента, а који се тичу дипломатских академија и размјена знања између стручних служби. Током састанка, разговарали су и о потенцијалним економским инвестицијама између двије државе.

На самом крају, Мандић је упутио и званичан позив предсједнику Сената да у наредном периоду дође у званичну посјету Црној Гори, што би био својеврсан печат веома добрих обновљених односа.

Предсједник Сената Краљевине Мароко Мајар је исказао изузетно задовољство посјетом предсједника Мандића, рекавши том приликом да му је велико задовољство што има прилику да буде добар домаћин.

„Ваша улога у Црној Гори, али и региону је препозната као помиритељска и драго нам је што дијелимо те вриједности.“ – закључио је Мајар.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare