Вукићевић: Кенана Струјић има изврнути систем вриједности!

„Посланици Скупштине морају имати посебну одговорност за изговорену јавну ријеч, имајући у виду да су представници грађана. Као што видимо, код посланице Струјић-Харбић таква одговорност најчешће изостаје, те она својим јавним и скупштинским наступима, као у овом случају, генерише подјеле и нетрпељивост међу грађанима Црне Горе“, рекао је за портал ИН4С политички аналитичар Бошко Вукићевић коментаришући изјаву посланице Кенане Струјић-Харбић.

Подсјетимо, она је казала како је у Пљевљима тренутно „силовање здравог разума“, те да се током откривања споменика јунаку са Кошара Предрагу Пеђи Леовцу осјећала лоше.

Откривање споменика јунаку са Кошара Пеђи Леовцу дата посланица карактерише као „силовање здравог разума“. Оно што би код сваког разумног Пљевљака требало да изазове осјећања поноса – код госпође Струјић-Харбић изазива да се „осјећа лоше“. И што је најгоре у свему, она такав изврнут систем вриједности покушава да пренесе бирачком тијелу које ју је гласало, тј. Бошњацима“, сматра он.

Струјић-Харбић исказује непоштовање према Црној Гори и свим њеним историјским идеалима

Зашто подизање споменика Пеђи Леовцу треба да служи на част и понос сваком становнику Пљеваља, без обзира на њихова национална, вјерска или идеолошка изјашњавања? Зато што се ради о универзалном примјеру храбрости и оданости. О тадашњој државној заједници и ратним околностима многи грађани Црне Горе могу имати различита мишљења, али о примјерима неустрашивости у борби за одбрану нападнуте државе не би требало да буде несугласица и недоумица, управо зато што су такви примјери универзални и ванвременски. Релативизовањем и покушајем унижавања таквих примјера чојства и јунаштва посланица Бошњачке странке, осим нескривеног шовинизма, исказује и дубоко непоштовање према Црној Гори и свим њеним историјским идеалима.

Осим тога, како додаје, посланици Бошњачке странке сметају и књижевне вечери истакнутих стваралаца, као што су Милаковић и Јеврић, које би сваки град у нашем региону пожелио да има; то је, већ, шизофрено.

„Једна од основних идеја литијског покрета, који је суштински оборио злочиначку диктатуру Мила Ђукановића, јесте обнова историјског идентитета Црне Горе. Само таква Црна Гора, која се вратила својим историјским коријенима, може пружити чврсте темеље за општенародно помирење у држави једнаких грађана, у којима ће свако бити свој на своме“, сматра он и додаје да један од блиставих примјера такве сложне и уједињене Црне Горе јесте и Тринаестојулски устанак, када је готово цјелокупан народ, без обзира на идеолошка и сва друга опредјељења, заједно устао против окупатора.

„Мишљења сам да су узалудни покушаји посланика као што је госпођа Струјић-Харбић, који су негатори идеја Тринаестојулског устанка (а у данашњој Скупштини су још увијек у броју који није занемарљив), да такав процес општенародног помирења обесмиле“, закључио је Вукићевић за портал ИН4С.“

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Strašne gadosti je izgovorila Strujić,ono što je ona izgovorila je puno mržnje i netrpeljivosti prema Srpskom narodu.Nisam primetio da je digla glas za uklanjanje spomenika fašisti Jusufu Čeliću ispred škole u Vusanju kao ni u vezi ispisivanja grafita po Pljevljima od njenog koaliciojog partnera DPS-a.

Baba je nebitan lik a Leovac je heroj i vanvremenska veličina! Ne bih obraćao pažnju na takve male i sitne duše, koje
se nažalost evo naðoše i u skupštini CG!