MZ Župa: Raspisan konkurs za stipendiranje najboljih studenata

Savjet Mjesne zajednice (MZ) Župa nikšićka i ove godine stipendiraće najbolje studente iz tog mjesta.

Stoga su donijeli odluku da osmu godinu zaredom raspišu konkurs, a stipendije će biti obezbijeđene za pet najboljih studenata sa područja Župe nikšićke.

Konkurs traje  do 10. novembra, a studenti koji ispunjavaju uslove mogu prijave dostavljati od danas. Konkurs će biti istaknut na oglasnoj tabli mjesne zajednice. Neblagovremene i nepotpune prijave neće se razmatrati.

“Pravo da konkurišu za stipendiju imaju svi redovni  studenti osnovnih studija koji podnesu dokaz o redovnom upisu druge i narednih godina studija, a koji su u prethodnim godinama studija ostvarili prosječnu ocjenu 9 i vise. U slučaju da se na konkursu  prijavi veći broj od onog koji je predviđen konkursom, prednost će imati studenti sa viših godina osnovnih studija”, saopštio je predsjednik Savjeta MZ Župa Dragoljub Radulović.

Uz prijavu studenti moraju priložiti potvrdu da imaju prebivalište na teritoriji MZ Župa Nikšićka i da su državljani Crne Gore.


Radulović je istakao da će stipednije mjesečno iznositi 80 eura, a isplaćivaće se za mjesece novembar i decembar 2023.godine,  januar, februar, mart,april, maj, jun  2024.godine. 

“Savjet MZ kroz ovakve simbolične aktivnosti želi da pošalje poruku da je ulaganje u znanje najbolje i najsigurnije ulaganje, a isto tako očekuje da ovo bude mali podstrek svim studentima iz našeg mjesta da postižu što bolje rezultate u toku svog školovanja, što može biti od velikog značaja za naše društvo u cjelini”, naglasio je Radulović.

foto:zupa.today

izvor:RTNK

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare