Sramota! Hrvati nazvali Spajića i Mandića šizofreničarema i prevarantima!

Hrvatski mediji oštro kritikuju premijera Spajića govoreći o njegovoj dvoličnosti. Juče i danas u medijima Hrvatske naslovnice bruje o licemjerstvu predsjednika Vlade Crne Gore.

Kako navodi Nacional, “Milojko Spajić, prilikom nedavne posjete Briselu nije konkretno odgovorio na pitanje da li će poslanici PES-a podržati Rezoluciju o Jasenovcu čiji su potpisnici i da ne očekuje da će se ona naći na dnevnom redu Skupštine u petak”. Danas vidimo da je Rezolucija o Jasenovcu na dnevnom redu što dokazuje suprotno od onoga što je govorio premijer Spajić.

U diplomatskim krugovima se priča da će odgovor Republike Hrvatske na rezoluciju u Jasenovcu biti “žestok”. Prvi korak, koji se sada sve češće pominje, jeste upućivanje protesne note i da će ambasadora Veselka Grubišića biti povučen na konsultacije. Ukoliko se pomenuta rezolucija usvoji, Hrvatska će na određeni način dovesti u pitanje evropski put Crne Gore. Republika Hrvatska, do sada nije osporavala put Crne Gore u EU, već je, kao partnerska i susjedska država u potpunosti podržavala i pomagala evropsku agendu naše zemlje.

Državna sekretarka u Ministarstvu vanjskih poslova Andreja Metelko Zgombić, koja je u ime Hrvatske učestvovala na međuvladinoj konferenciji u Briselu na kojoj je Crna Gora dobila pozitivno mišljenje o ispunjavanju privremenih mjerila u poglavljima 23 i 24, rekla je da dobrosusjedski odnosi “podrazumijevaju suzdržati se i ne preduzimati radnje koje bi mogle naštetiti ili koje su suprotne načelu dobrosusjedskih odnosa”. Na pitanje smatra li Hrvatska da je najavljena rezolucija o Jasenovcu korak prema narušavanju dobrosusjedskih odnosa, Metelko Zgombić je rekla da je taj potez “nepotreban i neprimjeren”.


Spajićeva Vlada, koju kao lider parlamentarne većine predvodi Mandić, nastavlja sa šizofrenom vanjskom politikom pri čemu konstantno kvari dobre odnose sa susjedima Crne Gore.

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Hrvati su ponovo pokazali da biti Hrvat ne znači nacionalnu pripadnost već DIJAGNOZU ! Bolesnici za koje nema lijeka!

Kako ih treba pusti da prave ustaske zlocine mi cutimo i da im se povijamo nad ustaskim krvolocnim potezima. Znamo da bi vam odgovaralo, al nema vise cutnje. Ko ste vi? Samo zlocinci, koji bi i dan danas nastavili sa zlocinima. Mozete ucenjivati koliko hocete…