МАНДИЋ СА АМБАСАДОРОМ ФИНСКЕ

Предсједник Скупштине Црне Горе Андрија Мандић састао се данас са Њ. Е. Никласом Линдквистом, нерезидентним амбасадором Финске у Црној Гори.

Предсједник Мандић је, прије свега, пожелио добродошлицу амбасадору у Скупштину Црне Горе, истичући да наше двије земље имају јако добре билатералне односе.

Саговорници су разговарали о званичној посјети предсједника Парламента Финске Јусија Хала-аха, који ће у јесењем периоду, на позив предсједника Мандића боравити у нашој земљи.

Мандић је истакао да Црна Гора може много тога да научи од Финске, те да нам је изузетно важна подршка коју нам та земља пружа у процесу остваривања пуноправног чланства у ЕУ.

Предсједник је додао да је нашој земљи сада најпотребнија стабилност и да ће се то осигурати кроз реконструкцију Владе. Такво јачање Владе, наглашава предсједник, створиће услове за даљи економски развој, наставак и отпочињање радова на великим инфраструктурним пројектима, прије свега новој дионици аутопута и реконструкцији пруге Београд-Бар, што би за резултат требало да учини нашу земљу лидером у региону по висини плата и пензија.

Амбасадор Линдквист је изразио задовољство поводом сусрета са предсједником Мандићем, честитајући му том приликом на успјешном вођењу Скупштине Црне Горе и оствареним резултатима.

Он је додао да Црна Гора увијек може да рачуна на подршку Финске када је у питању процес приступања ЕУ, те да су сви запазили резултате које наша земља постиже и да би приступање Црне Горе ЕУ послало снажну поруку региону да је тај циљ могућ и остварив.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare