Goran Danilović: Ko glasa za rezoluciju taj je protiv Republike Srpske!

Лидер Уједињене Црне Горе гостујући на Српској РТВ у емисији ,,Са Српском у центар” је истакао да се морао огласити Отвореним писмом премијеру Милојку Спајићу по питању Резолуције о Сребреници јер, према његовом мишљењу, наша извршна власт нема довољно јаку политичку кичму, а показују да су и они „међу дужницима“ Међународној заједници. Даниловић сматра да би усвајање Резолуције био пут за укидање Републике Српске и за то да, хтјели или не, српски народ буде стигматизован и печатан за сва времена. 

„То што је споразумом предвиђено да се поштује политика ЕУ не значи да не треба да имају став. То значи да сте изгубили и нациуонално и државно достојанство. Онда нам не треба влада него нам је довољан Еврпски савјет. Просто не треба нам ни Скупштина него само да се ослонимо на поруке које стижу из Брисела и да их спроводимо. Нисмо се одрекли ни суверенитета, ни властитих глава тиме што желимо да постанемо дио ЕУ“, казао је Даниловић.

Он сматра да су политичари дужни, у тренутку када националном и државном достојанству пријети опсаност, без компромиса превагну.

„Може бити да постоји награда у блиској или даљој будућности  за наше послушништво али се ја не сјећам из теорије политике да су послушници награђивани“,истиче Даниловић.

Њемачка и Руанда су последње земље које последње имају право да предложе да се 11. јул кроз Резолуцију о Сребреници прогласи за Међународни дан сјећања на жртве Сребренице или како они прецизно кажу геноцид у Сребреници. 

Лидер Уједињене каже да је невјероватно да је кључни спонзор Резолуције Руанда у којиј се `94. године (годину дана прије Стебренице) десио геноцид – суштински, прави без примједбе и правне струке када је у непуних 100 дана по последњим подацима убијено око милион и 70 хиљада људи (углавном припадника племена Туци).

„И трај масакр, тај злочин и тај геноцид немају Међународни дан“, казао је Даниловић и додао да пошто-пото треба да га има злочин у Сребреници.

„Одговор је јасан. Непостојање воље и жеље код кључног фактора у међународној заједници да осуди злочин овога вијека – дешавање у Гази“ јасан је Даниловић.

Али кад немате храбрости и не желите да помогнете Палестини која се развлачи дуже од 50 година и када преовлађује интерес моћних земаља према израелској власти онда се актуелизује питање Сребренице, каже Даниловић који сматра да би то било показна вјежба за укидање Републике Српске и за то да, хтјели или не, српски народ бива стигматизован и печатан за сва времена

2 komentara
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Jos gora je faca Demonkrate Becica. Iz njegovih uzarenih ociju gleda lukavi. Prigrlio je dritangu na izborima i tako omogucio ovom pajacu i izdajniku narodne volje (zajedno sa SNP- om) da udje u Parlament. Blagoslovi i hvale naseg naroda za dritangu i URA-u su samo dokaz kratkog pamcenja naseg naroda, koji guta sve izdaje.

Gospodo, pa zar ne vidite facu g Spajica, on je element u „Kocki“ koji nedostaje. Mnogo je ulozeno u taj element. Ako ga sad ne zamenite Kocka ce se pretvoriti u Kosku koju ce tesko ovaj narod progutati.