Po direktivi DPS-a: BS ruši svaku vrstu dogovora, ne žele od ZBCG-a ni manjinsku podršku iz Skupštine

Bošnjačka stranka ne želi nikakvu vrstu dogovora o formiranju 44. Vlade koji bi uključivao koaliciju Za budućnost Crne Gore, nezvanično saznaje BORBA.

Samim tim, BS je protiv i mogućnosti da ZBCG manjinski podrži vladu Milojka Spajića što se u medijima pojavilo kao jedan od mogućih varijanti koja bi dovela do formiranja izvršne vlasti.

Prema informacijama do kojih smo došli BS je danas jasno stavila da znanja Spajiću i PES da ne žele nijedan vid saradnje sa legitimnim srpskim političkim predstavnika, iako isti ne bi bili zastupljeni u Vladi.

Naravno, iza opstrukcija BS-a stoji DPS i njegova medijska mašinerija koja ni po koji cijenu ne želi da dozvoli ZBCG-u da se za išta pita u Crnoj Gori.

Predstavnici BS-a će pokušati da ubijede Spajića da odustane od bilo kakvog angažmana sa ZBCG-om i vrati se pregovorima sa DPS-om i SD-om koje smatraju za prirodne partnere PES-a u budućoj vladi.

Da li će Spajić još jednom pokleknuti pred zahtjevima Ervina Ibrahimovića, saznaćemo ubrzo, ali se čini da je krajnje vrijeme da se suprostavi ucjenama koje mu BS servira svako malo, za račun DPS-a.

Sa druge strane, ovakav pristup BS-a može olakšati posao Spajiću u predstojećem periodu i natjerati ga da formira vladu sa onim snagama koje izvojevale pobjedu nad DPS-om 30. avgusta.

izvor: Borba

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare