КРЕИРАЊЕ НОВЕ ТУРИСТИЧКЕ РУТЕ ИЗМЕЂУ НИКШИЋА И НОВОГ ПАЗАРА!

У оквиру пројекта „Прекогранична рута – Зелене очи (РЕСЕТ)“, који реализује Општина Никшић у партнерству са Регионалном туристичком организацијом Санџака и сарадњи са ТО Никшић, одржан је први модул тренинга у склопу програма „Развој прекограничне туристичке дестинације“.

Тема првог модула била је „Унапређење туристичких дестинација и туризма путем иновација и дигиталне трансформације“.

Учешће у модулу узели су представници туристичких организација и привредних субјеката који се баве туризмом из општина Никшић, Шавник, Жабљак, Пљевља, Пријепоље, Нова Варош, Сјеница и Нови Пазар.

Такође, одржан је и састанак партнера у пројекту РЕСЕТ, на којем су чланови пројектног тима разговарали о реализованим и будућим активностима пројекта.

Циљ пројекта РЕСЕТ усмјерен је ка повећању туристичке атрактивности програмског подручја кроз креирање нове туристичке руте између Никшића и Новог Пазара и јачање капацитета туристичких провајдера у осам општина програмског подручја.

Укупно трајање пројекта је 24 мјесеца, док његова вриједност износи 179.249,41 €, од чега се 77% финансира из средстава ЕУ, а 23% из доприноса партнера.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare