Паја Велимировић није рекао све што зна!

Након емитовања филма у коме је свједок сарадник у случају познатом као „државни удар“ Мирко Паја Велимировић оптужио бившег главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића и његовог замјеника Сашу Чађеновића да најдиректније стоје иза монтаже тог судског процеса, те да су га приморали заједно са тајном полицијом да лажно свједочи како би прије свега оптужио лидере Демократског фронта Андрију Мандића и Милана Кнежевића, али и генерала српске полиције у пензији Братислава Дикића, гостујући у емисији „Са Српском у центар“ аутор филма Миленко Јовановић саопштио је да јавност није сазнала још увијек све детаље тог случаја, те да је на институцијама да даље спроведу истрагу.

Миленко Јовановић

Војни аналитичар Здравко Касалица сумња и даље у исказе Велимировића, те наглашава да он није показао искреност онда када је требало.Касалица је казао да је у питању филм са лошим глумцем, те да не вјерује у грижу савјести оних којих су спремни некога да осуди лажно, не само лидере ДФ-а Андрију Мандића и Милана Кнежевића него и 600 хиљада грађана Црне Горе који су били усуђени на ту власт наредне 4 године.

Здравко Касалица

„Режисер је одличан, али је глумац тај коме ја не вјерујем, који није показао искреност и када је требао да покаже. Није ни сада открио све оно што је треббало да буде отркивено.“Аутор филма и новинар Миленко Јовановић дјелимично се сложио са тим да није откривено све што је било пожељно у сврху откривања потпуне истине, али са друге стране сасвим је увјерен да је оно што је говорио у дијелу који се тиче уцјена које је трпио да би лажно свједочио апсолутна истина.


„У неке ствари сам имао прилике да се најнепосредније увјерим, колико год он јесте контраверзна личност и колико год он јесте нанио зла и патње и функционерима ДФ-а и оним људима из Србије који никакве везе нису имали ни са каквом организацијом, на крају крајева општи је отисак био да није био планиран никакав државни удар.“


Додао је да је било још ствари које је Велимировић испричао, а онда замолио да не иду у етар јер се још плаши за своју безбједност. Касалица са друге стране наводи да што се тиче саме конструкције државног удара од првог трена је био сигуран да је у питању брутална, подмукла, подла, подметацина која је изрежирана.


„Ја сам у свему томе препознао нит да је то једна фарсу, једну намјештаљку која прије свега има за циљ не само да дискредитује господина Мандића и Кнежевића него да дискредитује српски народ у Црној Гори, Србију и њихову безбједносну службу. И у крајњем коначан циљ да се избори за то да Ђукановић и његова партија владају наредне четири године”.

Он је подсјетио да је један од тужилаца и сада иза решетака као и на изјаву суткиње Сузане Мугоше која је раније казала да је ослобађајућа пресуда купљена.„То да изјави судија и да то не буде истражено да та судија прво не буде уклоњена са функције на којој јесте па онда да буде кривично гоњена. Ако већ неће да објелодани како је поступак водила срамно да онда објасни фино грађанима“, наводи он између осталог.Наглашава да је на свему томе једино могао да профитира Ђукановић и његова партија. Јовановић вјерује да је ова прича дошла у правом тренутку, освјежила памћење свима те подсјетила на све оно што се дешавало и потвдила зашто је и оптужница била на климавим ногама. Очекује да се деси непристрасна истрага и да се коначно процесуирају одговорни.

1 komentar
Najviše glasova
Najnovije Najstarije
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare

Cekacete vi Novovica i ostale iz SDT da preduzmu nesto jos duuugo. Svi su oni izasli ispod istog sinjela i povezani kao crijeva. Meni je Novovic vec veliko razocarenje, jer selektivno podize optuznice. Glavne ne dira, izgleda i da sa njim mlate ambasade, posebno britanska.