Мирко Миличић нови портпарол НСД!

Сходно статуту странке, предсједник Андрија Мандић именовао је данас Мирка Миличића за новог портпарола Нове српске демократије.

Миличић је рођен у Никшићу, апсолвент је Електротехничког факултета Универзитета Црне Горе. Политичким активизмом се бави од средњошколских дана, док члан Нове српске демократије постаје одмах по пунољетству.

Био је члан предсједништва Клуба младих Нове српске демократије током два сазива, члан Информативне службе Нове српске демократије од 2021. године, као и шеф исте почевши од октобра претходне године.

Од децембра 2023. године покрива позицију сарадника при Кабинету предсједника Скупштине Црне Горе.

Учествовао је на 26. конгресу DEMYC-a (Democrat Youth Community of Europe), одржаном у Подгорици 2018. године, као представник Нове српске демократије.

Миличић је дописник Центра за друштвену стабилност, највећег српског политичког think tank-a који се бави анализом како регионалних, тако и геополитичких дешавања. Члан је и инфо-дебатног клуба PolitikUS који прати дежавања везана за политичку сцену Сједињених Америчких Држава.

„Припала ми је изузетна част да као представник нове генерације младих политичара покривам функцију коју су прије мене имали садашњи предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић и предсједник Одбора за људска права и слободе у Скупштини Црне Горе Јован Јоле Вучуровић“ – рекао је Миличић.

Нова српска демократија на овај начин свједочи идеју за коју се одувијек залаже – спој младости и енергије коју она носи, као и знања искуснијих колега.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare