Министарство просвете дало донацију школи на Виталцу!

Нови комби за превоз ученика, који ће саобраћати свакодневно до Кусида и Мужевица у обје смјене


МПНИ донирало комби за превоз ученика ОШ “Јанко Мићуновић” на Виталцу


Захваљујући донацији Министарства просвјете, науке и иновација, возни парк ОШ “Јанко Мићуновић” од недавно краси нови комби за превоз ученика, који ће саобраћати свакодневно до Кусида и Мужевица у обје смјене, истиче дирекор те васпитно-образовне установе, Жељко Станковић.


Донација је реализована у оквиру напора ресорног Министарства на унапређењу услова за квалитетније образовање младих генерација, посебно оних са руралних подручја. Првим контигентом возила, укупне вриједности 1,2 милиона еура, обухваћено је 12 црногорских школа.
Унапређење и осавремењавање процеса наставе и учења предуслов је за постизање жељених исхода у образовању, а који подразумјевају усвајање примјенљивих знања и развијање вјештина и компентенција важних у личном сазријевању и даљем школавању. До остварења тог циља долази се посвећеним и преданим радом како у редовној настави, тако и у ваннаставним активностима, каже Станковић, са поносом истичући постигнућа ученика на многобројним такмичењима – ликовним, литерарним, еколошким, спортским.


Та васпитно-образовна установа прошле године обиљежила је 125 година рада. У част јубилеја, објавила је први број часописа “Мостови”.
Школа “Јанко Мићуновић” примјер је успешне инклузивне школе која његује инклузивну културу и имплементира инклузивне праксе, каже асистенткиња у настави Мирјана Перовић Лалатовић и додаје да све наведено не би било могуће без подршке родитеља и чланова локалне заједнице.
РТНК

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare