Радинка Ћинћур: Спајић очекивао подршку ДПС-а!

Одговарајући на питање да ли је икада на главном одбору ПЕС-а било ријечи о евентуалној коалицији са ДПС-ом или њиховој мањинских подршци влади Ћинћур је у емисији „У центар са Српском“ одговорила:-Ми смо се бојали тога, медији су о томе писали, па се наслућивало. Јесте једном на посланичком клубу кад смо питали господина Спајића како ће те ријешити питање судских закона за које вам треба најмање 49 посланика.

Он је тада заиста отворено рекао:

„Па Европа ће притиснути ДПС. Помоћи ће нам они. Мораће се изгласати тај закон“, ово су његове ријечи.

На главном одбору о томе није било ријечи и није се спомињао ДПС као мањинска подршка, то није било отворено то је било више онако интерно.

На питање да ли је том приликом на тим састанцима био други човјек партије господин Милатовић Ћинћур је рекла:

“Не на сједницама посланичког клуба никад није био, а ни на сједници главног одбора. Он се већ тада јасно изјаснио да не жели да учествује у предизборним активностима и да ће е понашати као предсједник свих грађана, али да остаје члан ПЕС-а”.


На питање да ли ју је као посланицу изненадио наступ Министра у Парламенту везан за господина Шуковича када је рекао „Он или ја“ Ћинћур је рекла не јер је доживјела његове понађање према њој и Јавросими Пејовић када су одбиле да подрже предлог за састављање владе.

“Тада су сви чули како је Јевросими претио да ће јој загорчати живот. Ја знам да је господин Шуковић био чак и рањен у акцијама и сад не бих вољела да тог човјека практично изручимо мафији. Мислим да питање Миловића око безбједоносног сектора није на мјесту јер су тај сектор добиле Демократе”, закључила је Ћинћур.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare