Osnovci sa austrijskim ambasadorom razgovarali o demokratiji

Učenici V-3 OŠ „Pavle Rovinski“ iz Podgorice , na današnjoj demokratskoj radionici održanoj u Skupštini Crne Gore, imali su priliku da razgovoraju sa Nj.E. Karlom Milerom, ambasadorom Republike Austrije u Crnoj Gori, povodom obilježavanja 1500. radionice u okviru programa Demokratske radionice „Barbara Pramer“ i 1000. izdanja novina demokratskih radionica.

U okviru teme radionice „Ljudska i dječija prava“, djeca su sa zaposlenima u Edukativnom centru razgovarala o istorijatu ljudskih prava, participaciji i pravu na igru, a bili su u prilici da kroz pitanja i odgovore o ovim temama više informacija dobiju od ambasadora Milera.

Djecu je posebno interesovalo zašto su važna ljudska i dječija prava, kako ih štite odrasli, kako djeca mogu doprinijeti zaštiti i promociji ljudskih prava, koliko je važno da djeca učestvuju u donošenju odluka od značaja za njih, kao i zašto je važno dječije pravo na igru.

Ambasador je djeci poručio da je za njih najvažnije međusobno poštovanje, kao i to kako gledaju jedni na druge, uzajamno se pomažu i postupaju jedni prema drugima, te savjetovao djecu da, ukoliko primjete da se neko pravo ne poštuje, to jasno kažu i obrate se odgovornim osobama.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare