Emisija Perspektiva, Solar gradnja, Saveljić: Solar će biti na zelenoj grani! Marojević: Samo oprema i neće biti problema! Đurković: Prilagoditi školski sistem potrebama zelene energije!

Gostujući u emisiji Perspektiva na Rtvnk, izvršna direktorica Valerija Saveljić istakla je da je posle određenih turbulentnih vremena kroz koje je prošla EPCG SG, došlo vrijeme da firma ove godine bude u suficitu na kraju 2024 godine. Ono što je jako važno a što je Saveljić istakla jeste da će Solar gradnja izaći na tržište i da će koristiti statutarne mogućnosti da se bavi i građevinarstvom i elektroinstalacijama i konsultantskim pitanjima. Direktorica Solara je istakla da od EPCG očekuju samo opremu, opremu i opremu i da SG neće imati ni u kom momentu više imati problema. Takođe, zaposleni sa sjevera, njih 30 će biti vraćeni na posao, jer je procenjeno da mogu donijeti profit firmi.

Marojević: Problema je bilo, ali krenuli smo punom parom naprijed

Marojević kao koordinator za tehničke poslove istakao je da je projekat 3000+ i 500+ uspješno završen i da je malo probijanje roka razumljivo jer je jedan dio vremena na samom početku odvojen za obuku, koja se morala proći jer je ovo ne samo pionirski poduhvat u Crnoj Gori već i u regionu a i šire. Marojević je takođe istakao da je u proteklih pet dana ugrađeno 570 kW, sa 35 monterskih ekipa, što je pokazatelj da kada je oprema tu, da su rezultati tu i da nema zime za EPCG SG.

Ljubiša Đurković: EPCG će podržati svoju ćerku firmu

Đurković je istakao da se i školski sistem mora prilagoditi kako bi za razliku od početka projekta, u budućnosti iz stručnih škola imali već gotove kadrove za ovaj posao. EPCG i EPCG SG će i u budućnosti raditi zajedno, jer je to jedan prirodan proces. Đurković je takođe istakao da EPCG prihvata odgovornost zbog nedostatka opreme za SG i tražio razumjevanje zbog tenderskih procedura.

Izvršna direktorica Saveljić je na kraju istakla da su potpisani ugovori sa EPCG po kojem će SG imati jasne prihode od ustanovljenog cjenovnika a takođe je istakla da SG ima i jasan finansijski plan i da će firma godinu završiti u plusu.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare