Jelena Jovanović (Vijesti): Nismo sve objavili sa SKY aplikacije, jezivo je….

Jelena Jovanović, novinarka Vijesti koja već dugo ekskluzivno objavljuje i tumači SKY prepiske članova narko klanova i policijskog narko kartela, otkrila je da javnosti nisu prezentirane one poruke i fotografije iz SKY prepiski u kojima se vidi monstruozan način na koji su se rešavali tijela ubijenih.

Ona je, gostujući u emisiji serijala “Kontroverza” na Adria TV objasnila da bi prezentacija takvog sadržaja vjerovatno izazvala proteste i “traženje pravde u većoj mjeri među građanima”.

“U tim prepiskama ima toliko monstruoznih detalja, mi smo odlučili da poštedimo građane svega toga. Pričam o fotografijama i pričam o detaljima na koji način su se oni rješavali tijela svojih neprijatelja i nije to nešto na šta se građani mogu navići”, kazala je Jovanović.

Na opasku autora i voditelja emisije Mladena Stojovića da li je riječ o sadržaju sličnom aferi koja je viđena u Srbiji klanom Veljka Belivuka, novinarka Vijesti odgovorila je potvrdno: “Da, da, mi smo u mjeri koja je bila prihvatljiva objavili detalje ali ne u mjeri koji bi vjerovatno izazvali nekakve proteste i traženje pravde u većoj mjeri među građanima”.

Politički analitičar i publicista Stefan Đukić ocijenio je da je otkriće da su iza pisanja nacionalšovinističkih grafita u Pljevljima nakon izbora 30. avgusta 2020. stajali operativci ANB-a događaj godine.

“Događaj godine je da znamo da je to vještački rađeno. Da, postoje ljudi koji organski mrze ali podjela je vještački formirana od strane prethodne vlasti zarad političkih beneficija. U tom činu su učestvovali ANB, poliitčko rukovodstvo ali i cijela kolona aktivista, kolumnista “međunarodnih partnera”, koji su bez ikakvog razmišljanja ulijetali u te priče podržavajući ih i amplifikujući”, ocijenio je Đukić.

Na pitanje voditelja da li je smatra da je za raspirivanje međunacionalne mržnje u Pljevljima morao da zna i Milo Đukanović, Jovanović je odgovorila: Neće biti baš da je Petar Lazović ili bilo ko iz ANB-a odlučio za svoj ćef da crta grafite po Pljevljima, beranama, Rožajama…u Podgorici ili Tivtu, da lomi stakla na džamiji da ubacuje one gnusne poruke pripadnicima islamske zajednice. Neko je to od njega morao da traži”.

Đukić je prokomentarisao da je zanimljivo da se sve ove posljednje afere vezane za SKY prepiske dešavaju u periodu kada su u toku unutastranački izbori u DPS-u, ali da ih u ovoj partiji nisu iskoristili da ih osude.

“Iako ne vjerujem da bi to bilo iskreno, ali bilo bi istinski revolucionarno da je Danijel Živković rekao “gnusno je to što se desilo u Pljevljima”, makar se samo vezao za Petra Lazovića. Da kaže “moramo da očistimo Agenciju za nacionalnu bezbjednost da se nikada više ne desi da proizvodi sukobe u državi. On, međutim, nije ništa rekao. To je za njega bio nedogađaj. Samim tim pokazao je da je cijela ta struktura i dalje dijeli te vrijednosti koje su bile i cijeli sistem koji je bio nekad posmatra monolitno. Nema veze da li je neko policajac, sudija, političar… svi su oni dio strukture koja je sveta”, prokomentarisao je Đukić uz opasku da Živković porukom da vratimo Crnu Goru normalnosti nudi politiku kontinuiteta sa onim što je DPS bio ranije.

Jovanović je govoreći o pokušajima pojedinih medija da skrenu pažnju sa dokaza koje su donijele SKY prepiske, ocijenila da oni trajno ostaju bez obzira na sve.

“Sve da ih sada kompletna Crna Gora obriše, da ih izbrišem ja, da ih izbrišu Vijesti, u SDT-u, u Specijalnom policijskom odjeljenju, oni i dalje ostaju. Nekada će se naći neko ko će po ovome raditi. Oni mogu skretati pažnju ali istina se ne može sakriti i ne može se osporiti od onoga što su građani sve već vidjeli, ni na jedan način pa ni kuknjavom oko pojedinaca koji se pominju kao da se njima namješta. Više puta sam rekla – neće biti da u Europolu sjede pripadnici Škaljarskog klana i da su namjerno etiketirali Petra Lazovića i njegovu porodicu”, kazala je Jovanović.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare