Abazović: Vjerujemo da smo prva naredna članica EU

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović učestvuje na ministarskom sastanku u okviru Berlinskog procesa koji se održava u Tirani. On je kazao da ima sjajne vijesti za Crnu Goru i da imamo obećanje koje će javno iznijeti komesar za proširenje EU Oliver Varhelji oko investicije vezano za LNG terminal u Luci Bar. Abazović je kazao da vjeruje da smo prva naredna članica EU.

– Mislim da je to istorijska stvar za Crnu Goru i pokazatelj da ideje koje idu u pravcu razvoja naše ekonomije zaista dobijaju na značaju. Znate da smo potpisali memorandum sa američkim investitorima, sada ovo interesovanje i spremnost da se investiraiz evropskih fondova jedan takav projekat je velika stvar za Crnu Goru- istakao je on.

Abazović je kazao da će se održati, u Tirani 16. oktobra, samit lidera zemalja  Berlinskog procesa.

– Tada treba da se potpiše zajedno sa predsjednikom Francuske i premijerom Slovenije vezano za Regionalni sajber centar koji je već počeo sa radom u Podgorici. Mislim da je to pokazatelj da Crna Gora po prvi put dobija instituciju regionalnog karaktera- istakao je premijer.

Navodi da to znači da će mladi ljudi i svi oni koje interesuje sajber bezbjednost dobiti mjesto koje će biti centar za obuku onih koji će se baviti tim sektorom.

– Lijepe vijesti iz Tirane, Crna Gora je na pravom putu, mi vjerujemo da smo prva naredna članica EU- poručio je Abazović.

Foto: Vlada Crne Gore

izvor: Dan

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare