Dejan Djurovic: РЕАЛНО ЈЕ ЗА ОЧЕКИВАТИ ДА ЋЕ ОВА ПАРЛАМЕНТАРНА ВЕЋИНА ЦРНУ ГОРУ УВЕСТИ У ЕВРОПСКУ УНИЈУ

Посланик Нове српске демократије Дејан Ђуровић учествује на Међународној конференцији на тему урбаних политика Европске уније.

„Како су енергетска транзиција и климатске промјене у средишту приоритета предсједавања, тако је и парламент главног града Брисела организовао прву Међународну конференцију о урбаним политикама Европске уније. Сагледавајући значај просторног планирања, као и чињеницу да је у току израда Просторног плана Црне Горе до 2040. препознали смо значај учешћа на оваквој конференцији. Ово је прилика да се упознамо са европским стандардима и препорукама када је у питању израда овако важног документа, који је након Устава најзначајнији за Црну Гору.“ – истакао је Ђуровић.

„С обзиром на чињеницу да парламентарна делегација Црне Горе присуствује у својству делегације земље кандидата, да је у посјети Европској комисији у Бриселу и министар саобраћаја Владе Црне Горе, као и да у четвртак стиже и премијер Спајић, реално је за очекивати да ова парламентарна већина и влада уведу Црну Гору у ред Европских држава (ЕУ) којима она одувијек припада. Такође се мора изразити задовољство које се истиче при сваком сусрету, успјешним радом Скупштине Црне Горе у овом кратком периоду који је за нама, са надом да ћемо успјети да надокнадимо све оно што је пропуштено током владавине бившег режима.“ – закључио је Ђуровић.

Белгија је почела са предсједавањем Савјетом Европе 1. јануара ове године и предсједаваће током прве половине 2024. године. Током предсједавања, Белгија ће имати шест приоритета: Одбрана владавине права, демократије и јединства; Јачање конкурентности; Зелена и праведна транзиција; Јачање социјалне и здраствене агенде; Заштита људи и граница; Промовисања глобалне Европе.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare