ПРЕДСЈЕДНИК КОВАЧЕВИЋ И АНАСТАСИЈА БАНГ О КОРАЦИМА ЗА ОТВАРАЊЕ ЦЕНТРА ЗА АУТИЗАМ

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић данас је у свом кабинету уприличио пријем за делегацију која га је упознала са корацима реализације пројекта који се односи на рад са дјецом и омладином са поремећајима из аутистичног спектра.

Том приликом, експерткиња са великим практичним искуством на међународном плану, такође ангажована и на пољу обуке и супервизије ABA (примјена анализе понашања), представница данске Фондације „Margit Nielsens“ Анастасија Банг указала је да би у наредном периоду пружила сву неопходну подршку за израду пројекта који се односи на Центар за аутизам у Никшићу.

Центар за аутизам је пројекат који предсједник Ковачевић са својим тимом сарадника од почетка мандата истиче као један од најважнијих на пољу дјечје и социјалне заштите, те је у том смјеру у претходном периоду обавио велики број састанака са представницима ресорних министарстава.

Предсједник Ковачевић је истакао да би пројекат изградње Центра за аутизам, који би у крајњој инстанци имао регионални карактер, могао почети већ у овој години, након што се ријеше имовинско-правна питања на локацији старе школе у Озринићима, те да ће свака иницијатива која се односи на помоћ вулнерабилним социјалним групама наићи на безрезервну подршку од стране локалне самоуправе и њега лично.

Састанку су присуствовали савјетник предсједника Општине Војин Стриковић, директор Дневног центра за дјецу са сметњама у развоју и особе са инвалидитетом Радован Драгнић, психолог Дневног центра Радован Пејовић и Данило Радоњић.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare