ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ НЕЗАПОСЛЕНИХ ЗА ПОХАЂАЊЕ ЛИЦЕНЦИРАНИХ ОБУКА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА „ПРОГРАМ ИЗВРСНОСТИ ЗАПОШЉАВАЊА“

ОПШТИНА НИКШИЋ

– Пријавни образац
– Јавни позив

Позивају се незапослена лица из општине Никшић да се пријаве за похађање лиценцираних обука у оквиру пројеката „Програма изврсности запошљавања“ (Уговор: ЦФЦУ/МНЕ/252). Попуњену пријаву потребно је послати на мејл zajednoodznanjadoposla@gmail.com или предати преко Грађанског бироа Општине Никшић (зграда Општине Никшић, Његошева 18). Уколико се пријава шаље преко Грађанског бироа, на коверти је потребно написати: Пријава за обуке у оквиру пројекта „Програм изврсности запошљавања“. Образац за пријаву може се преузети са сајта Општине Никшић www.niksic.me или у Грађанском бироу Општине Никшић. Рок за пријаву је 31. јануар 2024. године.

Уколико до назначеног датума не буде довољан број пријављених, рок за пријаву ће бити продужен. Право на пријаву имају незапослена лица из Никшића, са минимум завршеним основношколским образовањем, без обзира на године старости и школску спрему.

Са свим пријављеним кандидатима биће организован разговор, након чега ће се извршити селекција 30 кандидата. Одабрани кандидати ће бити у обавези да накнадно доставе сљедеће доказе: – потврду о незапослености – копију личне карте – копију доказа о завршеном образовању – потписану изјаву о похађању обуке (образац ће бити накнадно доступан).

Сви одабрани кандидати ће присуствовати мотивационој радионици, на којој ће уз помоћ компетентних стручњака и на основу личних афинитета одабрати обуку коју ће похађати. Обуке ће трајати најдуже четири мјесеца. Све обуке ће бити бесплатне за полазнике и финансираће се из буџета пројекта „Програм изврсности запошљавања“. Други додатни трошкови везани за обуке (на примјер превоз, храна…) неће бити плаћени, већ ће то бити обавеза полазника. Пројекат „Програм изврсности запошљавања“ (ЦФЦУ/МНЕ/252), посредством Министарства финансија Црне Горе – Директората за финансирање и уговарање средстава ЕУ помоћи (ЦФЦУ), финансира Европска унија (Подршка запошљавању, социјалној инклузији и социјалном предузетништву). Пројекат реализује Општина Никшић у сарадњи са Локалним јавним емитером „Радио-телевизија Никшић“, ЈУ Дневни центар за дјецу са сметњама у развоју и особе са инвалидитетом и НВО „Бизнис центар“. Оквирни план активности: – фебруар 2024. године – селекција кандидата и организовање мотивационе радионице – март–јун 2024. године – реализација обука. За све додатне информације можете се обратити на телефон број 040 214 239.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare