Zdenka Popović i Milojko Spajić putuju u Davos

Spajić putuje u Švajcarsku, učestvuje na forumu u Davosu
Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić otputovaće u Švajcarsku, gdje će na poziv osnivača i predsjednika Svjetskog ekonomskog foruma Klausa Švaba, učestvovati na godišnjem sastanku koji se održava u Davosu.

Kako je najavljeno, Spajić će 16. januara govoriti na panelu ”The Business Case for EU Enlargement”, dok će narednog dana učestvovati na sesiji ”Diplomacy Dialogue on the Western Balkans” .

Godišnji sastanak će okupiti predstavnike preko 100 vlada iz cijelog svijeta, vodećih međunarodnih organizacija, kao i 1000 partnerskih kompanija Foruma, najistaknutije stručnjake, preduzetnike, uključujući globalne lidere iz svijeta biznisa, medija i civilnog društva.

Svjetski ekonomski forum je osnovan 1971. godine kao neprofitna fondacija sa sjedištem u Ženevi.

Zdenka Popović u Davosu

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore, Zdenka Popović, učestvovaće na 54. godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu, koji je jedan od najznačajnih događaja i okupljanja svjetskih lidera i drugih uticajnih ličnosti.

Svjetski ekonomski forum je prilika da se čuju nove ideje, razmijene mišljenja i ostvare značajni bilateralni kontakti.

Popović će 16. januara, u okviru WPL-a (Women Political Leadres), učestvovati u dijalogu „Representation Matter“, dok će narednog dana učestvovati u diskusiji „Artificial Intelligence & Political Leadership: Pitfalls and Possibilities“.

Osim toga, predviđeni su različiti bilateralni sastanci u okviru Foruma gdje će potpredsjednica Popović imati priliku da predstavi dostignuća Parlamenta posebno u dijelu participacije žena i njihovog liderstva u crnogorskom društvu.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare