Čak 999 osoba zarađuje više od premijera!

Vlada je danas objavila spisak najvećih neto zarada isplaćenih u decembru 2023. godine. Posljednji na listi je predsjednik Vlade, Milojko Spajić, čija plata je iznosila skoro 1.814 eura.

Najveću neto zaradu u posljednjem mjesecu prošle godine primila je vršiteljka dužnosti predsjednice Vrhovnog državnog tužilaštva Tatjana Begović (3.997 eura), a slijede zarade načelnika odjeljenja u Kliničko-bolničkom centru Kotor (3.955 eura) i v.d. predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Vučković (3.801).

Na sedmom mjestu je plata glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića (3.601 eur0).

Među 999 funkcionera koji zarađuju više od premijera su brojni ljekari, sudije, tužioci…

Tako je, na primjer, direktorica Agencije za sprečavanje korupcije Jelena Perović primila 2.975 eura.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić zaradio je 2.598 eura, a poslanici su zarađivali do 2.358 eura. Plata predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića iznosila je 1.932 eura.

Između ostalog, u decembru su više od Spajića zarađivali i savjetnici u Ministarstvu unutrašnjačkih poslova, službenici policije…

Na sajtu Vlade je objavljeno da je u decembru iz budžeta, prema preliminarnim podacima, sa budžetske pozicije Bruto zarada i doprinosa na teret poslodavca, izvršeno plaćanje u iznosu od oko 63 miliona eura.

“Napominjemo da u navedenoj tabeli nisu uključene naknade koje primaju zaposleni u diplomatsko-konzularnim predstavništvima i zaposleni u međunarodnim misijama Ministarstva odbrane. Takođe, navedenim prikazom nijesu obuhvaćene ni zarade zaposlenih u potrošačkim jedinicama kojima se sredstva iz budžeta Crne Gore odobravaju sa pozicije transfera: Univerzitet Crne Gore i RTCG, uz napomenu da će od sljedećeg mjeseca biti dat prikaz i za ove potrošačke jedinice”, naglasili su u Vladi.

Tabelarni prikaz 1.000 najvećih neto zarada isplaćenih u decembru 2023. godine možete pogledati na

https://www.gov.me/clanak/1000-najvecih-neto-zarada?fbclid=IwAR2aRNoK7vTNOXvCLTORnAFIeiDB210fpzla0dTpgZC2EuHc6Z922PY4bWY

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare