RAT U UKRAJINI: OPŠTI NAPAD RUSA SVIM SREDSTVIMA!

Vazduhoplovstvo Ukrajine poslalo je naredbu stanovnicima Kijeva da se upute u skloništa, uz obaveštenje da je prestonica pod pretnjom balističkih raketa.


Rusija koristi novu taktiku za raketne udare, rekao je ukrajinski operater sistema FIM-92 Stinger Roman u intervjuu za TV5 Monde .

  • Sada Rusi koriste rakete koje oslobađaju toplotne zamke, poput aviona ili helikoptera. To se ranije nije dešavalo. Sada rakete oslobađaju toplotne zamke, što ometa Stinger sisteme – rekao je on.

Roman je dodao da bi se zbog masivnih raketnih napada iz Rusije, rezerve municije ukrajinskih oružanih snaga mogle istopiti.

U ponedeljak, oko 7.15 po moskovskom vremenu, širom Ukrajine objavljena je uzbuna za vazdušni napad velikih razmera.

Za koliko kinžal stiže do vašeg grada?
Jutarnje vesti u Ukrajini obaveštavaju koliko brzo hipersonična raketa kinžal može da stigne do vašeg grada. Za Harkov je 1,7 minuta, a za Kijev 3,2 minuta.

Čime Rusija napada?
Rusija trenutno ispaljuje sve što ima na Ukrajinu.

Krstareće rakete iz bombardera, krstareće rakete sa mora, balističke rakete, hipersonične rakete, dronove samoubice, rakete S-300.

Poletelo više borbenih aviona

Kijev indipendent prenosi da je najmanje 13 teških bombardera poletelo sa piste aerodroma u Murmanskoj oblasti u Rusiji.

Navodi se da je takođe zabeleženo poletanje borbenih aviona Mig-31k iz Savaslejke iz oblasti Nižnjeg Novgoroda u Rusiji.

Eksplozije u više gradova

Lokalne vlasti u Krivom Rogu, Zaporožju, Harkovu, Dnjepropetrovsku i Hmeljnickom saopštile su da su njihovi gradovi pod ruskim „masovnim raketnim napadom“.

Rusija podigla 11 bombardera Tu-95MS

Navedeno je da je Rusija podigla 11 strateških bombardera Tu-95MS, sa kojih može da lansira krstareće rakete.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare