Градоначелник Никшића честитао Божић Патријарху српском, Митрополиту, свештенству и вјерном народу

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић честитао је Божић Његовој светости патријарху српском Порфирију, Његовом високопреосвештенству митрополиту црногорско-приморском Јоаникију, Његовом преосвештенству епископу будимљанско-никшићком Методију, Архијерејском намјесништву никшићком и свим вјерницима Српске православне цркве, са жељом да га прославе у миру, здрављу и радости.

Он је навео да овај Божић дочекујемо послије изузетно успјешне године на локалном нивоу у Никшићу, истичући да је посебно значајно што је Свети Василије Острошки у 2023. години постао и званично слава Општине Никшић, чиме су се испоштовали осјећање и недвосмислена воља наших грађана.

„Не можемо да се у овом тренутку не сјетимо нашег страдалног Косова и Метохије. Наше молитве су уз наш народ на Косову и Метохији и овог Божића“ – истакао је предсједник Ковачевић.

Он је изразио наду да ће у наредној години Његова светост патријарх српски Порфирије поново посјетити Никшић.

„Ових дана се сјећамо и почетака борбе од прије четири године за одбрану светиња и трудимо се да је останемо достојни и у будућем времену, а за то је потребно да ујединимо све наше снаге како бисмо могли да дјелујемо на ползу цијела народа. Желећи и архијерејима и вјерном народу добро здравље и сваку срећу, још једном све поздрављам најрадоснијим поздравом: Мир Божији – Христос се роди! Ваистину се роди!“ – поручио је Ковачевић.

0 komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare